Vlad Bozomală are 23 de ani și este din Năsăud. Este de profesie pompier/paramedic SMURD, iar în timpul liber își caută locul în sala de forță unde este antrenor personal. Cu un corp de invidiat, acesta participă la concursuri de culturism. Este determinat, disciplinat și își dorește  să țintească  cât mai sus.
Acesta a fost de acord să ne răspundă la întrebări:

Î: Cum ai început să iubeşti ,,viața de sală”?

R: Cred că e ceva ce a fost mereu în inima mea pentru că încă de când eram copil admiram posterele pe care se găseau culturiști, dar nu mi-am imaginat vreodată că aș putea păși pe drumul ăsta.

Î: Ce sport practicai înainte să-ți defineşti şi lucrezi toți muşchii din corp?

R: Am practicat handbal de performanță încă de pe clasa a V-a. Îmi amintesc că rămâneam după fiecare antrenament încă 30-40 de minute în sala de forță, unde încercam să îmi îmbunătățesc performanțele, de multe ori ajungând să fiu certat de antrenor pentru faptul că mă supraantrenez și solicitez.

Î: Ai devenit uşor-uşor un model pentru alții?

R: Nu cred asta, iar dacă s-a întâmplat, sper să fie într-un mod cât mai pozitiv.

Î: Cu ce te-a ajutat body-building-ul?

R: M-a ajutat să mă autodepășesc pe absolut toate planurile. Culturismul nu se bazează pe mutarea unor greutăți cât mai mari, cum cred mulți. Din punctul meu de vedere, este unul din cele mai complexe sportului unde sunt necesare cunoștințe de biomecanică, nutriție, biochimie, chiar și aspecte de psihologie pentru că, în ciuda aparențelor, totul pornește și se sfârșește în mintea noastră.

Î: Cum este la concursuri? Care este atmosfera?

R: Concursurile sunt partea ușoară. Atunci toată munca e făcută, greutățile sunt ridicate, mesele sunt mâncate, cardio și restul lucrurilor se sfârșesc atunci. Tot ce trebuie e să reușești să te concentrezi în a poza cât mai bine, pentru că poți avea cel mai grozav corp, însă  dacă nu știi să-l prezinți, șansele tale de a câștiga scad considerabil.

Î: Creează şi body-building-ul modele de viață?

R: Personal nu mi-am luat nici un model de viață din bodybuilding. Mi-a fost dat să cunosc personal puțini culturiști, dar disciplina, ambiția, determinarea și inteligența sunt calități care pot inspira persoanele din jur.

Î: Care este asocierea dintre sala de forță şi handbalul de performanță?

R: Handbalul la nivel de performanță implică contacte dure, iar având o condiție fizică nu tocmai optimă, te-ar pune în dezavantaj mereu când „te-ai ciocni” de adversar.

Î: Unde te vezi în cinci ani? Dar în zece?

R: Pentru moment, am renunțat la practicarea culturismului la nivel de performanță, merg în continuare la sală, mă antrenez la fel de intens, mănânc sănătos dar vreau să acord mai multă atenție vieții personale și clienților mei de la sală.

Î: Cine te-a susținut permanent?

R: Pe parcursul anilor am avut-o mereu alături pe sora mea, părinții mei iar în ultimul an pe iubita mea, cărora le mulțumesc.

Î: Cât e de greu să întreții un corp perfect, parcă sculptat?

R: Totul depinde de cum privești lucrurile. Dacă vezi din antrenament și mâncat sănătos un chin, o pedeapsă pe termen lung, șansele să reușești sunt minime. În schimb, dacă ai o atitudine pozitivă și înțelegi că totul e doar spre binele tău, apar și alternative „dincolo de tiparele culturismului”,  care pot face viața interesantă.

Î: Care este relația ta cu ceilalți competitori?

R: Cu majoritatea concurenților cu care am interacționat am rămas prieten; chiar înainte de a urca pe scenă ne ajutam reciproc la încălzire, iar după concursuri țineam legătura.

Î: Unde vrei să ajungi cu ceea ce faci tu?

R: Pentru moment, mi-am îndeplinit toate obiectivele pe plan sportiv, însă pe viitor nu voi renunța în a avea vise îndrăznețe.

Î: Care sunt cele mai mari realizări?

R: În 2018 pot spune că am avut cel mai bun an al vieții mele. An în care am reușit să îmi îndeplinesc visul pe care-l aveam de 11 ani, și anume să devin campion. Dar mai important ca asta a fost “asking my best friend to marry me.”

Î: Care este mesajul pentru cei care vor să urmeze acest mod de viață sănătos?

R: Să aibe răbdare. Să nu aștepte să „repare” într-o lună ce au stricat în ani de zile. Să se documenteze cât mai mult pe toate planurile, pentru că mereu apar lucruri noi, și cel mai important este să înțeleagă de la început că nu e cel mai ușor lucru din lume.