Doctor de suflete

"în Texte/Poezie și literatură" by
Poate dacă ne-am opri din fuga noastră continuă am putea observa cât de frumoasă e viața. Poate dacă am acorda mai multa atenție detaliilor, am observa cât de mult contează de fapt.
Cât de mult contează o zi pentru un copil ce nu și-a văzut părinții de ani buni.
Cât de mult contează o clipă în plus pentru o persoană care e pe moarte…un ultim cuvânt spus, un ultim sărut înainte de despărțirea veșnică…
Lucruri fără sens pentru unii pot fi lucruri atât de importante pentru alții. Te-ai gândit vreodată ce poate face o clipă de neatenție? Poate fura o viață, un copil, un părinte, pur si simplu o persoană iubită și respectată de cineva…
Tu, cel care citești asta, te-ai întrebat vreodată cât e de important faptul că poți vedea, auzi, vorbi? Că ești un om normal?
De câte ori ai ajutat pe cineva fără să te gândești la tine? Fără să faci asta de ochii lumii, să faci ceva cu sufletul, nu cu gândul: ,,fac bine ca să primesc și eu bine”… Nu! Faci bine să te simți împlinit spiritual, fii tu doctorul inimii cuiva, adu un zâmbet pe fața cuiva, fă un gest mic, sau un gest mare dacă poți… doar fă-o cu sufletul.
E destul de multă lume egoistă și e atât de greșită gândirea noastră, a tuturor. Sunt atât de puține persoane bune rămase în lumea asta, mult prea puține și totuși ne întrebăm de ce ni se întâmplă unele lucruri rele. De fapt, uităm acțiunile noastre din trecut, faptul că închidem ochii când trecem pe lângă spitale cu oameni care poate ar avea nevoie doar de o vorbă bună, o persoană care să le asculte oful, dar uităm și nu conștientizăm asta decât în al doisprezecelea ceas și e păcat…
E păcat că am putea face ceva să schimbăm lumea, dar stăm cu mâinile în sân și nu facem nimic.
Încearcă să fii tu cel ce aduce zâmbete oamenilor, schimbarea poate începe cu tine!
Fiecare dintre noi suntem marionete dirijate de cineva și la rândul nostru suntem și noi dirijorii cuiva, fără să știm, fără să ne dăm seama, e momentul să luăm atitudine, să nu mai fim marionete ușor de controlat de alții, ci să luptăm pentru noi, pentru familie, pentru prieteni, pentru toți oamenii, pentru că noi suntem generația schimbării, totul începe și se sfârșește cu noi.

Elevă la Colegiul Economic Năsăud, iubesc să scriu poezii, să comunic cu oamenii, să îi ajut cu ce pot, mai exact sunt atrasă de psihologie. Pe viitor mă gândesc să exclez în tot ceea ce ține de jurnalism și să îmi perfecționez stilul de a scrie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*