Navzar

Răzvan sau Navzar, după cum se autointitulează este un tânăr de 24 de ani carismatic, sigur pe el și foarte ambițios. Acesta împacă cariera militară cu videografia și cu muzica hip-hop din care și-a făcut un stil de viață; și față de care are foarte multe idei și proiecte mișto în continuare.

Bună, Răzvan. Pentru început, ce ai vrea să știe despre tine cei care încă nu te cunosc?

Bună, numele meu este Cocian Răzvan Andrei și locuiesc în Prundu – Bârgăului de la vârsta de un an… Am 24 de ani și unii dintre voi mă cunoașteți sub pseudonimul Navzar… Pentru cine încă nu s-a prins Navzar e Răzvan scris invers; și totul vine de la faptul că lumea e pe dos, totu-i pe dos la nivel global și am zis să folosesc asta pentru a nu uita niciodată că scopul nostru este de a îndrepta lucrurile…

Lucrez ca militar iar în weekenduri sunt șanse mari să ne vedem la nunți / majorate/ botezuri pentru că fac și videografie… Am început să fac hip-hop prin anul 2011 când am înteles încet încet cam cât de important e mesajul într-o piesă..

Am colaborat cu majoritatea artiștilor bistrițeni și nu numai; fie pe feat-uri , fie pe producție sau pe mix/master… Am pus bazele crew-ului Mad House alături de Krampel, Stryke și Doda la acea vreme, iar mai apoi am scos primul album semnat Mad House în formula cu Krampel Stryke  și Mărginean….

Cum împaci cariera militară cu muzica?

Se împacă bine. Nu intră una peste alta. Cariera muzicală e oaza mea de liniște unde pot să spun tot ce-mi debitează mintea, iar armata e job-ul care m-a maturizat.

Te-a influențat în muzica ta faptul că ai ales la un moment dat în viața ta armata?

Nu… Practic, încerc dubla personalitate… Viața de militar e una, iar viața personală e cu totul altceva. Încerc să controlez asta și până acum mi-a ieșit destul de bine…

Dacă ar fi să alegi doar un moment, care ar fi cel mai semnificativ în devenirea ta ca om?

Hmm… Interesantă întrebare. Nu m-am gândit niciodată, sincer. Practic fiecare moment trăit are semnificația lui la un moment dat. Trebuie doar să-i vezi substraturile și să alegi „varianta câștigătoare”. Ca om nu pot stabili clar ce m-a marcat în devenire, dar știu sigur ce vreau să devin… Un om mai bun. Cred că toți ne gândim la asta într-o zi… Pentru mine asta e ținta.

Care sunt realizările tale muzicale cele mai importante?

Fiecare moment pe scenă pentru mine e ceva unic. Fiecare concert… Momentan, cred că ultima piesă lansată alături de Mădalina e cel mai important proiect. Practic mă reprezintă atât de bine încât cred cu tărie că e o piesa „notabilă” în cariera mea…

(Puteți asculta melodia aici)

Ce îți dorești să transmiți prin muzica ta?

Mesajele mele diferă de la o piesă la alta… Am piese în care atac destul de des conducerea țării dar și piese care te îndeamnă înspre o discuție „tu cu tine”. Încerc să nu ofer răspunsuri prin piese, ci să pun întrebari… Cred că asta face diferența; și faptul că abordez subiecte atât de diferite de la o piesă la alta mă face și pe mine din ce în ce mai curios… Curios să aflu chestii noi și să transmit asta și publicului care mă ascultă.

Care sunt obiectivele tale pe viitor?

Pe viitor vreau să scot un album full videoclip, marca Navzar… nu știu cum va arăta, nu știu câte piese o să conțină, dar asta e ținta mea în privința carierei muzicale: un album care să mă reprezinte acum , după 7-8 ani (sau câți o să treacă până apare) de muzică. Vreau să colaborez cu oameni care sunt pe aceeași lungime de undă, dar până să încep să lucrez la el mai am câteva piese pregătite care urmează să iasă anul acesta. Momentan am fost prins cu munca și nu am reușit să insist foarte mult pe partea muzicală, dar imediat ce-mi eliberez timpul, o să revin la nopțile pierdute și la banii dați pe instrumentale și studio. :))

În încheiere, ai vreun mesaj pentru cititorii Revistei POV21?

Mesajul meu e destul de simplu: gândiți pentru voi și nu încetați niciodată să fiți curioși…curiozitatea ne-a adus pe noi oamenii unde suntem acum. Din ce am urmărit, am vazut că POV21 promovează mult tinerii, practic educând într-un mod plăcut generațiile viitoare. Avem atâta tehnologie în mâinile noastre… Cred că e important pe lângă distracție să o folosim și în scopul cunoașterii.