Dorești să-ți surprinzi membrii familiei sau prietenii apropiați, pasionați de literatură, cu un cadou inedit, special, pe care cu siguranță nu-l vor uita niciodată? Sau poate vrei să-ți îndeplinești o dorință adânc sădită în suflet și să te dezvolți pe plan personal, să întâlnești persoane noi, care pot să-ți îmbălsămeze noi perspective de viață?

Ei bine, un atelier de scriere creativă, unde creativitatea își găsește locul și, în același timp, îți permite în sfârșit să te desprinzi din cotidian, este alegerea mai mult decât potrvită.

În cadrul atelierului de creative writing coordonat de Alexandra Felseghi, vei avea ocazia să o cunoaști mai bine și să înveți de la ea din ale scrisului taine. Atât prin suport teoretic, cât și prin exerciții creative, vei fi ajutat să deprinzi construirea unei povești reușite cu elementele ei semnficative: univers, imagine, personaje, conflict, structură ș.a.

În cele șase întâlniri cu tânăra dramaturgă creativitatea ta va fi stimulată datorită unor tehnici care îți vor fi de folos și în alte contexte în afară de cel al scrierii literare.

Aceasta este ocazia perfectă de a te dezvolta pe plan personal. Cunoștințele acumulate în acest atelier se vor reflecta în discuțiile avute cu cei din jurul tău și în felul în care îi vei ține în suspans spunându-le povești palpitante din viața ta. Pentru a încheia așa cum se cuvine aceste atelier, lucrările scrise vor fi citite în fața tuturor.

Întrucât locurile sunt limitate, este în avantajul tău să te înscrii cât mai rapid.

Despre Alexandra Felseghi  putem spune că prezintă numeroase abilități și aptitiudini, printre care sociabilitate, optimism, spirit de echipă, maleabilitate; pasionată  în mod special de teatru și coordonarea atelierelor de scriere creativă, Alexandra s-a îndreptat spre vastul domeniu al artei,  specializându-se pe teatrul realist şi psihologic, teatrul contemporan, precum și teoria dramei – plus numeroase specializări, în cadrul Universității Babeş Bolyai – Facultatea de Teatru şi Televiziune, Cluj-Napoca. În 2011 și-a obținut Masteratul în Teatru, Film și Multimedia – Arte performative, iar în prezent este doctorand al Facultății de Teatru şi Televiziune, Cluj-Napoca. De asemenea,  Alexandra este regizor de teatru al companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, având numeroase spectacole la activ; și nu în ultimul rând, se declară  freelance musician (pian, canto).

De-a lungul anilor a însușit experință în ceea ce privește  lucrul cu actorul, inclusiv  conceperea spectacolelor de tip
performance.  Prezintă cunoştinţe în domeniul eclerajului artistic şi light design-ului, iar ceea ce a determinat-o să se lanseze în coordonarea  atelierului curent este experința sa în prelucrarea şi
elaborarea textelor de spectacol.

Data desfășurării: sâmbătă, 12 ianuarie 2019 – sâmbătă, 16 februarie 2019

Ora: 10:30 AM -12:30 PM

Locația: Scenica, poarta spre arte (str. Petre Ispirescu, nr.15B, Bistrița)

Cost: 350 lei (6 ședințe)

Atelierul de scirere creativă este organizat de Scenica, poarta spre arte.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului aici.

 

Alexandra Mânzat

Diana Fiscutean