Un prieten oarecare sau un prieten adevărat?

Prietenia nu este un concept, nu este nici metafizică, prietenia pentru mine este doar prietenie. O prietenie care devine un curcubeu în toate culorile dragostei. Fără să mă gândesc la pașii pe care îi faci într-o prietenie pentru a ajunge la dragoste, mă gândesc la prietenia care devine involuntar o promisiune nesfârșită. Prietenia este un cadou care nu își pierde niciodată farmecul, un cadou atât de frumos pe care îl deschizi iarăși și iarăși la fel ca în prima zi.

Dumnezeu ne dă câte un curcubeu după fiecare furtună, un zâmbet după fiecare lacrimă care se scurge pe obrazul trist, un om cu stări multicolore care apare atunci când este nevoie în viața noastră a fiecăruia. Poate pentru unii mai devreme poate pentru alți mai târziu.

Doar acel prieten adevărat știe care este realitatea vieții tale. Da, gândește-te bine cât de mult din realitatea ta cunoaște al tău prieten adevărat. Cunoaște până și realitatea pe care tu refuzi să recunoști că este adevărată. De ce cunoaște și ceea ce tu ascunzi? SIMPLU! Este un prieten adevărat. Sunt pe cale de dispariție în ziua de azi prietenii adevărați, însă nu trebuie să disperăm, cei care avem un prieten adevărat este absolut obligatoriu să fim la rândul nostru un prieten adevărat. Cei care nu avem un prieten adevărat… capul sus, un prieten adevărat este o binecuvântare în viața noasră și apare când avem mai mare nevoie de el.

Un prieten oarecare când te vizitează se poartă ca un musafir, pe când un prieten adevărat se face comod ca la el acasa. Un prieten oarecare crede că prietenia voastră se sfârșește la un simplu conflict sau discuție aprinsă. Un prieten adevarat este conștient că nu există prietenie fără luptă. Se luptă până și cu cele mai paranoice idei ale tale pentru că este un prieten adevărat. Un prieten oarecare spera că o să fii întotdeauna acolo pentru el sau ea, pe când un prieten adevărat o să fie întotdeauna acolo unde ești tu.

Tu ești un prieten adevărat?

Bontaș Gina
Bontaș Gina
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare