Benjamin Ninel Tămaș este un tânâr bistrițean, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu”, fiind pasionat de muzică încă de la o vârsta fragedă. Recent a lansat prima sa melodie înregistrată într-un studio, afirmând că ,,Fac ce vrea inima mea” îl reprezintă.

 

La acest proiect au luat parte mai multe persoane, printre care Maria Anuța, ce a scris textul melodiei, Radu Ciprian care a compus linia melodică, iar videoclipul fiind realizat de Luci Marica. De orchestrație și înregistrarea în studio s-a ocupat Alex Hatfa. Cei de la Hanu Boieresc au fost generoși, Ninel filmând ,,Fac ce vrea inima mea” în incinta localului.

 

 

Î: Când a început această pasiune pentru muzică?

R: De mic îmi place să cânt. Cântam prin casă și pe oriunde mă lua cheful, dar pasiunea a devenit și ceva mai serios… de aproximativ un an m-am apucat de studiat muzica.

 

Î: De ce ai ales tocmai acest gen de muzică populară?

R: Nu l-am ales, pur și simplu prin acest gen de muzică mă simt acasă.

 

Î: Care sunt persoanele ce te îndrumă să urmezi această frumoasă carieră de solist?

R: În primul rând, eu singur mă îndrum, iar în al doilea rând părinții. De asemenea, domnul profesor Felix Gălan, de la Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, este cel care mă ajută cu lecțiile de canto.

 

Î: Ce alte pasiuni mai ai pe lângă muzică?

R: Îmi place foarte mult fotbalul, am facut zece ani fotbal de performanță, dar am renunțat pentru că au existat unele probleme legate de noua echipă.

 

Î: Ce planuri ai după terminarea liceului?

R: Îmi doresc să merg mai departe cu muzica și probabil să dau la Facultatea de Subofițeri.

 

Î: La ce evenimente ai participat până acum?

R: Am fost invitat să cânt la diverse evenimente, precum nunțile sau majoratele, acceptând de fiecare dată cu plăcere invitațiile organizatorilor.

 

Î: Cum a luat naștere melodia „Fac ce vrea inima mea”?

R: Am vrut să am și eu o melodie prorpie pentru a mă putea reprezenta. La realizarea acestui proiect au asistat multe persoane cărora le mulțumesc foarte frumos.

 

Î: Care este sfatul tău pentru tinerii ce au un vis pe care vor să și-l îndeplinească, însă ceva îi ține pe loc și nu știu cum ar trebui să acționeze?

R: Eu i-aș îndruma să își exploateze potențialul la capacitate maximă și să își educe calitățile, astfel încât să dea tot ce au mai bun. Dacă îți place ceva, fă să fie posibil.

 

Prima melodie a lui Ninel a strâns deja aproape 5000 de vizualizări pe Youtube, iar dacă ești curios și tu de acest tânăr talent bistrițean, poți accesa link-ul următor: https://youtu.be/0REkYsiUKnE .

Dacă doriți un moment artistic la evenimentul dumnovoastra, îl puteți contacta pe pagina sa de pe Facebook: https://www.facebook.com/tamasninel/

 

Pentru că se află la început de drum în această industrie a muzicii populare, îi urmăm mult succes lui Ninel Tămaș, având parte numai de reușite!