Pasiunea, dorința, efortul și orele de muncă l-au ridicat pe Iosif Ciunterei – sau cum mai este știut de către ceilalți, Iosif de pe coclauri – în ochii oamenilor din jurul său, ce au decis să-i ofere nu numai încrederea, dar și recunoștința pentru acțiunile sale.

Așadar, în urma galei ,,Omul anului 2018” organizată la Ploiești Shopping City Mall, etnologul a obținut premiul cel mare – trofeul și o vacanță binemeritată în anul 2019 – datorită în primul și în primul rând voturilor ce i-au fost încredințate până în 19 decembrie, când s-a desfășurat evenimentul. 

Concursul organizat de Prahova TV și John Cristea s-a axat pe promovarea valorilor tinereteului din ziua de azi și oferirea de repere pentru generația actuală, inclusiv celor ce vor urma de azi înainte.

Povestea lui Iosif a fost expusă în cadrul emisiunii ,,Generația lui Jhony”, fapt promotor includerii sale în topul galei din 19 decembrie; publicul a considerat că proiectele inițiate ce el au avut un rol foarte important în societatea noastră, deoarece s-au concentrat pe promovarea lăzii de zestre și pe (re)descoperirea vechilor tradiții românești.

În acest sens, Iosif Ciunterei a oferit o declarație pentru revista POV21 și pentru cei ce l-au sușinut de-a lungul timpului, cu precădere publicului care l-a votat pentru ,,Omul anului 2018”:

Țin să menționez încă de la început, că acest trofeu nu a constat în bunuri materiale (bani), așa cum s-a vehiculat pe rețelele de socializare în ultimele zile, dar pentru mine, ,,Iosif de pe coclauri”, premiul ,,Top 2018” sau ,,Omul anului 2018”, reprezintă unul dintre cele mai valoroase distincții pe care l-am putut primi în ultima vreme, deoarece acest trofeu poartă semnăturile tuturor oamenilor care mă iubesc, mă respectă și îmi apreciază munca pe care o depun de mai bine de șase ani de zile în slujba folclorului românesc.
De astăzi am o datorie mult mai mare față de oamenii care îmi urmăresc activitatea de pe coclauri, iar prin intermediul revistei dumneavoastră doresc să promit publicului meu drag că îmi voi da toată silința ca pe viitor să nu-i dezamăgesc prin ceea ce fac, cât despre ”Iosif de pe coclauri”, el o să rămână în continuare acel ,,copil” care cutreieră satele românești ca să scoată la suprafață adevărata lada de zestre pe care strămoșii noștri ne-au lăsat-o ca moștenire….și ce ladă de zestre…!
Nu am cuvinte să descriu bucuria pe care o am în suflet în momentul de față, de aceea doresc să aduc mulțumiri tuturor oamenilor care timp de două săptămâni m-au votat zi de zi în acest concurs. Fără voturile domniilor lor, nu aș fi reușit să obțin acest trofeu.
De asemenea, mulțumesc oamenilor care au venit de la o distanță de câțiva zeci de kilometri buni la Gala de Premiere din Ploiești ca să îl vadă pe ,,Iosif de pe coclauri”. Mulțumesc din suflet organizatorilor – televiziunea Prahova TV și John Cristea – care mi-au acordat această șansă să mă pună pe lista tinerilor ,,model”.