Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități
A avut loc a XII-a ediție a Galei „Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități” – un eveniment caritabil, care promovează activitatea și preocupările Fundației Inocenți, motivând totodată reprezentanții comunității locale în vederea realizării unor parteneriate pe termen mediu și lung, pentru susținerea programelor dedicate copiilor cu dizabilități.

Anul acesta s-au premiat cei mai importanți colaboratori, printre care amintim: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Primăria Municipiului Bistrița și Prof. Univ. dr. Mircea Gelu Buta pentru cei 20 de ani de colaborare.

Scurt istoric
În 1990, în SUA, a apărut o organizație caritabilă, non-profit, numită Romanian Children’s Relief (RCR), în urma reacției publicului la reportajul foto din Boston Globe realizat de fotograful Michael Carroll împreună cu medicul Bill Griffo, cu privire la epidemia SIDA din România și la situațiile copiilor orfani. În 1998 a fost întemeiată Fundația Inocenți, fundație parteneră cu aceeași misiune, dar având sediul în România.

Fundația Inocenți
Am vrea o lume mai bună, o lume mai bună pentru toți, în mod special pentru copii. Nu-i așa? Există copii cu diferite dizabilități, copii și familii care au nevoie de sprijin și suport specializat. Fundația Inocenți este una dintre organizațiile care încearcă să producă în acest sens o schimbare în bine; o echipă bine organizată și dedicată misiunii și viziunii lor, alături de foarte mulți voluntari.
Toți acești oameni, care lucrează în spitale, școli, centre de plasament sau la domiciliul beneficiarilor, oferind sprijin psihologic și kinetoterapie, educație, trainig și ajutor punctual material la nevoie; doresc ca și copiii cu nevoi speciale sau cei care sunt dezavantajați din punct de vedere socio-economic să primească sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim, desfășurându-și cu drag activitatea, cu speranța că viitorul niciunui copil nu va mai fi limitat de mediul din care provine ori de dizabilitatea avută.
În România sunt desfășurate de către această organizație trei tipuri principale de programe, fiind pus accent pe viața copilului în spital, integrarea socială pentru școlari și intervenția timpurie pentru copiii cu dizabilități.

De noi depinde, de fiecare dintre noi depinde să ne dorim – în primul rând – și să facem câtuși de puțin pentru a ajuta. De ce? Pentru că niciunul dintre noi nu a avut și nu va avea din toate privințele, nici către succes și nici prin viață, traseul pavat cu aur și încrustat cu nestemate. Indiferent de propria perspectivă, de cum vedem lumea, viața și pe noi… indiferent care ar fi orientarea noastră politică, sexuală și religioasă; atâta timp cât cineva este apt pentru a munci, beneficiază de energie electrică, alte utilități, în mod special internet și are ce să pună pe masă și pe el, pe lângă faptul că se poate considera – din punct de vedere statistic – printre cei care trăiesc foarte bine în această lume, evident că poate, la rândul său, să ofere sprijin celor care au nevoie de un mic impuls și de noi, de ceilalți pentru a-și valorifica potențialul.

Fundația Inocenți și Romanian Children’s Relief funcționează cu sprijinul contribuțiilor caritabile ale unor oameni ca tine. Donațiile tale permit derularea programele fundației într-un mod eficient, dar și dezvoltarea acestora pentru a ajuta mai mulți copii aflați în dificultate.

2% DIN IMPOZITUL PE VENIT – Persoană fizică
În conformitate cu legislația română în vigoare, orice contribuabil poate opta pentru direcționarea a 2% din taxele plătite statului către o entitate non-profit. Donația reprezintă o mică parte a impozitului pe care îl plătești deja statului.

De ce să direcționezi 2% din impozitul pe venit?
Este gratuit! Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donație privată și nu te costă nimic. Ținând cont că nu pierzi nimic, direcționând cei 2% ai posibilitatea să alegi chiar tu ce vrei să schimbi în lumea în care trăiești. Ai libertatea de a alege destinaţia unei sume care, altfel, ar ajunge oricum la stat și ai ocazia să contribui la o cauză nobilă printr-o procedură 100% transparentă, fără niciun fel de cheltuială.

20% DIN IMPOZIT – Persoană juridică
Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit/venit către un ONG care susține o cauză socială, iar cheltuielile sunt deductibile. Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei.

Care sunt avantajele pentru companie?
Avantajul unui asemenea tip de donație este acela că reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume care, în alte condiții, ar ajunge oricum la stat. În plus, companiile contribuie astfel la o cauză nobilă, fără niciun fel de cheltuială suplimentară.

Cu ajutorul sponsorizărilor, programele Fundației Inocenți devin mai eficiente și mai sustenabile, constituie un plus în dezvoltarea și mai mulți copii și familii aflate în dificultate vor avea parte de ajutorul necesar. În același timp, Fundația Inocenți ajută și comunitatea, deoarece programele pe care le desfășoară oferă sprijin spitalelor și școlilor de la nivel local.

Foto: www.inocenti.ro

Articolul precedentZiua-n care te-am ucis cu-adevărat
Articolul următorCenaclul Coșbuc – ședința de decembrie
„Libera me de ignem fidem scriptum est enim in ortum tenebris...”✌?? Student U.B.B. ~ Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Bună! Pe lângă educație, mă pasionează arta, scrisul - arta cuvântului - în mod special. Ador filosofia, ficțiunea, paranormalul, groaza, misterul, drama și îmi place să scriu, atât în proză, cât și în versuri. Valorific, prin cât mai multe detalii și, preponderent, prin narațiune subiectivă: acțiunea, impactul, latura moralizatoare și varietatea interpretărilor oferite unui text. De asemenea, în poezie, cultiv simbolism, o estetică a urâtului patologic, tristețe, nostalgie și profunzimea emoției încifrate. Îmi doresc să plasez cititorul în centrul poveștii ori să îl pun pe gânduri; să ofer idei, momente, perspective, teme și motive de reflectare sau contemplare.