Totul a început de la un birou

Atunci când am sosit la domnul Mihai Candet. L-am  găsit pe acesta pitit într-un birou de la complexul S.I.F. Moldova, unde o echipă de cinci oameni lucrau la șase computere, ceva ce mintea mea nu putea percepe, așa că am zis să stau cuminte la măsuță și să le ascult povestea lor de succes.

Totul a început în luna martie, când Mihai, cu echipa PentaSquad se gândeau la un nou proiect care să fie de lungă durată și inovativ. Așa le-a venit ideea de a crea o monedă virtuală, cunoscută ca și crypto-monedă, care să fie folosită la nivel internațional.

Primele săptămâni au fost cele mai grele si solicitante, cel puțin așa credeau ei pe atunci, deoarece erau obligați  să își dea seama care este structura unei monede virtuale și cum funcționează ea, așa că au început cu algoritmul ei.
Le-a luat trei săptămâni să înțeleagă acest algoritm pentru că conținea calcule matematice destul de complicate, care mai apoi trebuiau integrate în cod.
În următoarele două săptămâni au analizat tehnologia Blockchain din spatele monedei, o tehnologie nouă, ce mulți IT-isti nu o cunosc, practic îi numeri pe degete și sunt foarte căutați. Dupa toată aceasta perioadă au trecut în sfârșit la crearea monedei.

Nu vă spun de câte ori mi-au zis că au luat proiectul de la capăt, deoarece se blocau în anumite puncte și nu mai știau ce să facă. Pe lângă toate aceste probleme, pe parcusrul dezvoltării, au ars un număr de cinci servere din cauza suprasolicitării lor. Chiar dacă fișierele cryptomonedei nu ocupă mult spațiu, puterea de calcul era extrem de mare și dacă faci și cea mai mică greșeală sau scrii un cod greșit, pe langă că riști să distrugi tot codul, distrugi și partea de hardware, cu ușurință.

După luni întregi în care au lucrat zi și noapte, unii din aceștia cedând și adormind efectiv în fața monitoarelor, a luat naștere crypto-moneda „Bahiti”. Mi-au zis că erau atât de fericiți, pentru că după atâta timp, munca, nopți pierdute, oboseala, stres și chiar renuntând la viața socială, au dus acest proiect la bun sfârșit. Se bucurau ca niște copii mici care vedeau de Crăciun, cadourile sub brad. Următoarea etapă a fost securitatea proiectului și a platformei, ce trebuia dezvoltată pentru minarea monedei. Luaseră legatura cu unii din cei mai buni hackeri internaționali și i-au plătit pentru a sparge sistemul să poată vedea breșele în securitate. Pentru hackeri era o joacă, pentru echipa Bahiti era un chin care parcă nu se mai sfârșea.
Într-un final, au ajuns la punctul de la sfârșitul poveștii. Sistemul, moneda, Blockchain-ul și platforma erau indestructibile, iar la ora actuală sunt printre singurii din lume ce au un grad foarte ridicat de securitate online, chiar și mai mare decât site-urile de la N.A.S.A., F.B.I. sau C.I.A.

După tot acest timp, în care au lucrat neîncetat, au început să apară consecințele. Aveau o oboseală de nedescris, bugetul firmei atârna de ultimul fir de păr, din cauza cheltuielilor foarte mari pe care le-a avut și inca le au cu acest proiect, așa că, le-a venit o idee destul de interesantă, pentru a putea continua neavând un investitor sau sponsor. Au luat legătura cu Etherum, a doua cea mai puternică monedă virtuală din lume și le-au propus să creeze împreună o cryptomonedă exclusivă, ce nu se poate mina și care să fie folosită ca și o actiune a unei firme, practic a luat naștere o acțiune virtuală, de tip Crypto. Le-a placut ideea și au primit imediat acceptul, deoarece nimeni nu mai făcuse acest lucru până acum. Așa a apărut Token-ul „Leya”, un token ce poartă semnătura Etherum și PentaSquad care va fi pus spre vânzare pentru a putea finanța moneda „Bahiti”. Astfel, cei care cumpără acțiunea „Leya” a monedei „Bahiti”, la fiecare 3 luni vor primi 30% din prețul monedei, fiind necesară recompensarea acționarilor într-un fel sau altul pentru a vedea în acest proiect o oportunitate foarte bună.
Acțiunile sunt gestionate de Etherum prin SmartContract și ei se ocupa de tot ce ține de „Leya”.

Ce facem acum? În prezent ,,Bahiti

Au început să vândă acțiunile monedei „Bahiti”, ce costă doar 10$ pentru a începe promovarea și creșterea ei. Adevărata muncă abia acum începe, deoarece sunt mult mai mulți pași de realizat.

Perspective  viitoare:

După ce termină de dat toate acțiunile vor aloca o mare parte din buget listării monedei pe un Exchange, de top, la nivel internațional. Acesta reprezintă un loc, unde poți să schimbi moneda în bani reali sau invers. Ei mai doresc crearea unei școli pentru tineri, unde îi vor învața despre tehnologia Blockchain, deoarece ei sunt de părere că are mai mult potențial și poate înlocui bazele de date clasice, fiind indistructibilă și nu în ultimul rând, vor acorda și o parte din buget celorlalte proiecte create de acești tineri minunați, mult mai complexe și mai mari față de „Bahiti”.