Cum a fost la Gala Comunitarium 2018

Aseară, Gala Comunitarium a reușit să adune  persoane cu vârste variate, de la copii și tineri,  la adulți, pentru a petrece clipe încărcate de emoție și magie la Hotel Metropolis. În cadrul Galei, zece copii  de nota  zece – ,,destine în devenire”- din județul Bistrița-Năsăud au fost premiați pentru rezultatele excepționale obținute de-a lungul anilor școlari:

Priscăru Ana-Emilia

Marica Ioana 

Ureche Raluca

Isip Aurel

Linu Niculina

Adelina Avram

Imre Rebeca

Andreea Pop

Oniga Cristina

Curtuiuș Beatrice

 

Ceea ce face acest eveniment unic este prezența unor speakeri cu povești de viață remarcabile, care pe parcursul galei au țesut niște discursuri motivaționale, oferind totodată sfaturi prețioase pentru elevii aleși. Fiecare speech a conținut elemente originale, diferite, vorbitorii etalându-și personalitatea în fața celor prezenți; însă, cu toate acestea, mesajul care s-a regăsit în măduva fiecărui discurs  a fost direct legat de urmarea propriului vis și lupta împotriva renunțării. Cu siguranță, aceste discursuri nu au fost menite să atingă numai sufletele tinerilor selectați, ci s-au răspândit cu rapiditate  în mințile participanților la Gală, care au ascultat cu mare atenție cuvintele plăpând așternute în atmosfera de vis a sălii.

Primul dintre cei cinci creatori de povești a fost poetul, autorul și traducătorul Marin-Mălaicu Hondrari, care a vorbit despre discrepanța dintre dorințele părinților și ale copiilor, dar și despre semnificația calității de a fi om și de a-i ajuta pe cei din jur. De asemenea, acesta a transmis cât de important este să urmezi calea învățăturii, însă fără a neglija pasiunile ce în mod normal îți  îndulcesc viața.

 

Baba Dora, fondatorul Scenica, poarta spre arte și-a conturat discursul în jurul  ideii creativității, despre  cât de mult poate ajuta aceasta în viață la găsirea unor portițe lăturalnice și nu în ultimul rând a vorbit despre atingerea  fericirii personale, și că succesul nu înseamnă numai  bani, ci găsirea unor prieteni adevărați – la care a adăugat și definirea statutului profesional care ne face să ne simțim bine.

Preotul misionar Sorin Moldovan le-a vorbit copiilor despre faptul că sărăcia nu înseamnă să nu ai bani, ba  din contră,  este atunci când nu reușești să lupți ca să-ți atingi visul. Pe lângă cele menționate,  a mai pus în lumină și percepția conform căreia cu cât mai mult ți se dă, trebuie să dăruiești înapoi înzecit. Ulterior, i-a sfătuit pe tinerii prezenți să nu uite de neamul românesc, de tradiția noastră și, binînțeles, de țară.

Titus Blanc –  antreprenor și filantrop – n-a reușit să fie prezent în cadrul evenimentului, fiind plecat în Malaga,  însă a lăsat un filmuleț de-a dreptul impresionant în care a relatat întâmplări din viața sa direct legate de sintagma  ce i-a fost comunicată de numeroase ori în timpul liceului, și anume nu poți să faci asta. Însă pe el nu l-a decepționat acest lucru, ci din contră l-a determinat să învețe și mai bine la școală.  El a punctat că la școală lecțiile sunt gratuite și că trebuie să se profite de ele, în timp ce lecțiile de viață uneori trebuie plătite foarte scump.

Ultimul dintre speakeri a fost Sidor Costinași, profesor și  liderul Cercetașilor și al John Maxwell Team, care a punctat că nu contează unde te-ai născut, ci alegerile pe care le faci în viața de zi cu zi. Acesta a mai vorbit despre viața sa, evidențiind provocările și riscurile la care suntem expuși, dar și despre însemnătatea  comportamentului prestat în prezența celor din jur, cu condiția în care intervin diferențe de funcții.

Prezentatorul Galei Comunitarium a fost Stelian Burduhos, ce  a prevestit  numere artistice de excepție, printre care se îngloabează momentul muzical al saxofonistului Codruț Ceoarec, dansatorii Andrei Tarniță și partenera sa Tania Simionca, iar nu în ultimul rând  artistul Mihai Turda, care a rămas plăcut surprins de acest eveniment, promițând că  se va  implica activ în viitoarele  proiecte POV21.

 

 

 

 

Pentru cei ce fac parte din POV21, acest eveniment a reprezentat un alt prilej de cooperare și fuzionare a spiritului de echipă. Spre încântarea noastră, a reușit să-i reunească pe unii membri ai echipei din Bistrița, Năsăud și Cluj-Napoca.

 

Diana Fiscutean
Diana Fiscutean
Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița - Este membră POV21 de peste doi ani - Fire analitică - Pasionată de marketing - Mai scrie uneori

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare