Din DEX-ul român, deducem că: PROPAGÁNDĂ, propagande, s. f. Acțiune desfășurată sistematic în vederea răspândirii unei doctrine politice, religioase etc., a unor teorii, opinii, pentru a le face cunoscute și acceptate, pentru a câștiga adepți. – Din fr. propagande.

Acum, că știm ce e aia propagandă, aflăm și de ce nu este bună… în general. Iar ca să punem punctul pe „i” vă invit să facem puțin studiu de caz.

Vedem peste tot cum homosexualitatea este discutată, împărțită și judecată. Nimic anormal (de menționat) pentru că oamenii au rațiune, păreri și voce!

Dacă ești pro-homo, nimeni nu are nimic cu tine. Când ești împotrivă, la fel, nimeni nu are treabă cu tine. Dar când se implică păreri care îți sunt proprii și tu dorești neapărat să le impui oamenilor din jurul tău să fie de o părere cu tine, atunci se numește manipulare, iar manipularea prin forma cea mai adesea întâlnită – adică propaganda – în subiectul ăsta, este incredibil de greșită.

Oamenii trebuie să își susțină părerile, asta nu se discută. Dar când se expun, atunci trebuie atenție să nu cumva să fie „tradusă” în alte feluri. Deci, dacă un om e pro, sau în cauză, nu consider că trebuie să caute adepți pentru convingerile lui, așa cum cei care sunt contra nu au voie să se revolte împotriva celor pro. Iar cum tăcerea e miere și românului îi place să combine mierea cu maro, așa se iscă scandaluri, motive de emisiuni, respectiv de talkshow-uri sau emisiuni de divertisment care caută permanent consumatori de Can-Can, iar liniștea tuturor, inclusiv a celor neinteresați, este efectiv spulberată.

Ce este, concret, homosexualitatea? Homosexualitate – Atracție sexuală față de indivizi de același sex și: inversiune sexuală, invertire sexuală, lesbianism, pederastie.

„Pe cînd propaganda este, de fapt, un cerc al ideilor închise, promovarea lărgește orizontul. Căci nu vorbim despre propa­ganda drepturilor omului, ci despre promovarea lor. Nu vorbim despre propaganda dreptului la informație sau a egalității de șanse, ci despre promovarea acestora. La fel cum vorbim despre propagandă feministă vs. pro­movarea drepturilor femeii. Diferența este, pînă la urmă, cea dintre idee și informație și, pe cînd dorința oarbă de a răspîndi o anumită idee poate apela la un arsenal complex de manipulări, o informație poate fi oricînd verificată.”- Stela Giurgeanu, în Dilema Veche.

Să revenim puțin și să reflectăm pe subiectul celor care sunt contra. Da, domnule, înțeleg că ești mâhnit total de faptul că doi oameni de același sex se căsătoresc, adoptă un copil sau altele, dar nu te manifesta public. Încearcă să se transforme și anormalitățile în normalități, lasă-i până se plictisesc de anormal. Sau, poate e normal și noi, restul, în proporție megalomanică, suntem anormali. Cine știe? Nici pentru asta nu am răspuns. Hai să ne vedem de vieți și mai apoi să judecăm sau să controlăm, indiferent de partea pe care ne aflăm. Că e pro, că e contra. Trebuie să fim uniți, să ne respectăm pe noi ca oameni și hai, măi! E an Centenar, ce naiba? (glumesc, evident, nu vă lăsați MANIPULAȚI de această denumire cu pretextul spălării, în mare, de bănuți publici).