Bistrițeanca Ada Milea, revenire în forță la Bistrița, orașul unde a copilărit. Excentrica actriță- cântăreață a concertat aseara la Sinagoga Bistrița, alături de partenerul ei de scenă, Bobo Burlăcianu cu care își lansează albume și melodii spontane pe care mai apoi le încarcă pe YouTube.

Ada Milea a devenit cunoscută după ce a plecat de la Bistrița, în urma absolvirii liceului Liviu Rebreanu. Profilul ei îi permitea cu ușurință să devină doctor, ca și mama ei, dar a ales să se cufunde în lumea artiștilor, iar locul ei a fost găsit pe scenă. Pe lângă teatru aceasta și-a descoperit latura vocală a artistului din ea. A exploatat bine latura aceasta, iar într-o bună zi a devenit… Ada Milea, numele de referință în actualul cultural românesc. A făcut Facultatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureș, mai apoi a și jucat în acest oraș, unde s-a născut. Ea este considerată bistrițeancă cu toate că s-a născut la Mureș, pentru că s-a mutat încă din frageda ei pruncie.

Alte nume care vor umple scena sunt Victor Socaciu, Dan Andrei Aldea și Cătălin Condurache. Pe data de 17 noiembrie, veți putea auzi Mircea Rusu Band, Dinu Olărașu, Paul Arva și Vali Șerban.

Bistrița Folk este în mare parte dedicat tineretului, dar încă se invită artiști consacrați de la care fragezii pot învăța. Proiectul este coordonat de Florin Săsărman în Asociația culturală „România din inima Mea”.