Edilul comunei Rodna a primit: Premiul de excelență pentru susținerea mediului rural românesc

"în Texte" by

Rodna reprezintă unul dintre primele episoade din istoria habitatului medieval urban din Transilvania. Străvechea localitate are istoria și geografia ei aparte; se vorbește despre vechimea autohtonilor români pe aceste meleaguri, un lexic dialectal ce poartă amprenta amestecului autohtonilor cu cei veniți din alte zări. Istoria bisericii Rodnei reprezintă istoria luptei autohtonilor de pe aceste meleaguri pentru păstrarea credinței strămoșești, a datinilor și obiceiurilor din vremuri îndepărtate și nu în ultimul rând, orizontul spiritual al Rodnei a fost trasat de o mulțime de oameni de știință și de cultură.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) Regiunea Nord-Vest a sărbătorit 18 ani de activitate. Printre participanți s-au numărat Directorul General AFIR – Adrian-Ionuț CHESNOIU, Directorul OJFIR BISTRIŢA-NĂSĂUD – Petrică Popșor, Vicepreședinte Consiliului Județean – Vasile Puica; au fost premiate toate comunele din Regiunea Nord-Vest care au atras finanțări.

Comuna Rodna a atras cele cinci finanțări prin proiectele:
1. „Modernizare infrastructuri rutiere forestiere în comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud”
2. „Extindere sistem de alimentare cu apă și rețea de apă uzată în comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud”
3. „Construire Grădiniță cu Program Normal în localitatea Rodna, județul Bistrița-Năsăud”
4. „Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Măgura-Rodna”
5. „Modernizare centru civic în localitatea Rodna”


Comuna Rodna a fost premiata cu „Trofeul Excelenței, pentru parteneriatul în susținerea dezvoltării economiei rurale și creșterea calității vieții”, totodată a fost felicitat și premiat primarul comunei, Valentin Grapini, căruia i s-a acordat „Premiul de excelență pentru susținerea mediului rural românesc”.

,,Comuna Rodna este o comună bogată din toate punctele de vedere. Am lângă mine oameni frumoși cu care îmi este drag să lucrez. Personal, nu mă opresc la prima piedică, drept dovadă stau proiectele pentru care am obținut Trofeul Excelenței, pentru parteneriatul în susținerea dezvoltării economiei rurale și creșterea calității vieții. Nu am de gând să mă opresc aici, lupt pentru această comună, știu că merită.” – declară primarul comunei Rodna, Valentin Grapini.

A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*