“Ziua Ştafetei” a debutat pentru cei 4.743 de copii şi tineri care iau locul adulţilor pentru o zi şi încearcă să deslușească tainele unei profesii la care doar visau. Visele mici încep să prindă contur când ești înconjurat de oameni competenți care îți dau aripi ca să poți zbura.

În perioada 12-23 noiembrie 2018 este marcată Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor.

Copiii au drepturi, acestea trebuie respectate, indiferent de rasa, etnia sau naţionalitatea fiecăruia, de culoarea pielii, de limba vorbită, de religia practicată, indiferent dacă sunt fete sau băieţi. Copiii trebuie să fie protejaţi împotriva oricărei forme de discriminare. Copilul trebuie lăsat să decidă!

Surprinzător, 4.743 de copii participă la cea de-a VII-a ediţie a campaniei “Ziua Ştafetei”, o campanie-eveniment iniţiată de către Fundaţia Terre des hommes şi implementată la nivel naţional. În cadrul acestei campanii adulţii predau ştafeta propriilor meserii unor copii şi tineri dornici să le înveţe.

Top cele mai dorite meserii: poliţist (16%), medic (15%), cadru didactic (15%), programator IT (7%).

Copiii cei mai interesaţi de acest program sunt din categoria vârstei de 14 ani (22%), fiind urmaţi de categoria vârstei de 17 ani (17%) şi cea de 13 ani (16%).

Provenienţa copiilor înscrişi este: Bucureşti (8,5%), Bistriţa-Năsăud (7,8%), Bacău (7,4%) şi Iaşi (7,2%).

Orice meserie reprezintă o provocare. Elevii de la școala din Dumitra, decid că merită să înainteze primele demersuri pentru a-și demonstra faptul că meseria de polițist este pentru ei. Să fii polițist nu înseamnă doar să dai amenzi în trafic, să fii polițist înseamnă în primul rând să oferi siguranță și încredere.

O polițistă de la Postul de Poliție din Dumitra a fost mentor pentru 9 elevi. Pentru a înțelege cum se desfășoară o parte din activitățile de zi cu zi ale unui polițist. Tânăra Anamaria Cobzalau i-a provocat pe cei noua copilași la acțiuni pe linie rutieră, au organizat chiar patrule școlare în zona din apropierea școlii din localitate. Le-a elucidat misterul care i-a ținut pe elevi mereu curioși, și anume cum funcționează stația din autospecială și celelalte lucruri de care are nevoie un om al legii. Anamaria le-a inspirit curaj, inclusiv tinerelor domnișoare care nu erau sigure că meseria de polițist este pentru ele.

,,Meseria de polițist implică mult curaj. O atitudine bună pentru o femeie care optează pentru această meserie este să aibă încredere în ea. Am fost plăcut surprinsă să constat în cadrul acestei acțiuni faptul că acești copii curioși știau ce presupune munca de polițist. A fost o adevărată plăcere pentru mine să le aduc completări care să îi convingă că este meseria pe care merită să o aleagă.’’ -declară pentru POV21 Cobzalau Anamaria

Articolul precedentGala Mix Kombat 4
Articolul următor[ Video] Gala Comunitarium- Ureche Raluca
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!