Cele mai tari interacțiuni și prietenii se formează între oameni destul de diferiți; dar pe care îi unește un scop comun. Și scopul nostru a fost și este proiectul POV21. Cu toate extensiile lui. Cu evenimente, care mai de care mai fain de organizat, cu emisiuni unde căpătăm curaj să vorbim despre subiecte importante pentru generația noastră, cu revista unde oferim părți din noi celor care ne citesc etc.

Dincolo de munca pentru proiect, stă echipa. Și spun cu mâna pe inimă că avem o echipă frumoasă. O echipă în care credem și în care stăm unii în fața celorlalți așa cum suntem. Cu vulnerabilități, cu vise mari, cu talente, cu nesiguranțe, cu glume…

Teambuilding-ul din acest weekend a fost genial și eu zic că ne-a ajutat mult de tot. Ne-a unit într-un mod în care nu ne dăm încă seama; dar urmările se vor vedea în activitatea noastră viitoare.

Am îmbinat utilul cu plăcutul, desigur. În toată distracția aia pe care am planificat-o încă de când am stabilit că facem cabană, ne-am făcut timp și pentru două module de dezvoltare personală, propuse și susținute de Gabi- (Gavrilă Urs), coordonatorul proiectului. Prin câteva întrebări la care am răspuns anonim cu toții, am realizat cât de predispuși putem fi la ignoranță și manipulare. Am învățat chestii noi despre cum funcționăm pe baza emoțiilor și a rațiunii; dar am dezbătut și curiozitățile noastre din sfera comunicării, integrării, relațiilor de cuplu pentru că deh, e vârsta marilor dileme în dragoste și în cam tot ce ne oferă viața momentan. ?

Eu cred că weekendul acesta ne-a arătat, printre altele, cât de fain pot interacționa 20 de oameni, cu pasiuni diferite; și cât de mult putem conta unii pe alții.

Țin să spun faptul că băieții au fost niște bucătari desăvârșiți și ne-au surprins cu fiecare inițiativă de a găti. Bine, n-are sens să menționez că s-a lăsat cu cântec mult, cu crize incontrolabile de râs, cu pași de vals, samba, cha-cha, cu karaoke până târziu în noapte, cu dormit în locuri improvizate, cu activity și mafie, cu mișto-uri de toată minunea și cu poze care dacă ar apărea și-n alt loc înafară de grup, ne-am putea lua adio de la viața socială atât de prețioasă. :))

O supriză foarte plăcută au fost cei 2 membri POV de la Constanța care au luat trenul spre Bistrița doar pentru cabana asta. Drăguț, așa-i? Asta am zis și noi. Până la urmă e totul despre spiritul de echipă pe care dacă-l simți, îl lași să te ghideze și-ți aduce în viață persoane cu aceleași ambiții.

A fost un weekend plin. Și cum să nu fie cu 20 de oameni care mai de care mai nebuni, sub același acoperiș? Am avut și discuții foarte deep în timp ce curățam cartofi sau făceam curat (în mod surprinzător), dar și niște crize de râs în fața șemineului până târziu.

Mi s-a părut genial faptul că am putut fi deschiși ca oameni unii ce ceilalți. Pe la un 5 dimineața, întinși care pe unde a apucat, am vorbit despre fricile noastre, despre speranțele pe care le avem în noi și în viitorul ăsta; despre proiectul care ne-a adus împreună și despre faptul că uneori exact așa arată fericirea: cu oameni lângă tine, muzică bună și foc în șemineu.

Am pornit spre casă încărcați cu o energie grozavă și cu deviza că mai vrem și că facem să mai fie, că e musai!

POV21 e mai mult decât un proiect până la urmă. Nu-mi place să o dau pe clișee, dar trebuie să spun faptul că dincolo de orice se vede din exterior, POV21 e despre unitate, despre o iubire a noastră ciudată și greu de înțeles, despre evoluție; dar mai mult decât atât; POV21 e despre oamenii săi.