Te-am strigat de-atâtea ori să te întorci… Ai plecat lăsând o fetiță de zece ani cu inima frântă și ochii în lacrimi, confuză și dezorientată, fără lumină. Viața mea a luat sfârșit odată cu a ta.
     Tot ce mi-ai lăsat e un ursuleț de pluș cu care dorm în fiecare noapte de când erai încă lângă mine. Strângându-l la piept, îți simt brațele în jurul meu și îți aud bătăile inimii ca și cum aș dormi din nou lângă tine. Te strig în fiecare noapte. Mă auzi? Sufletu-mi te cheamă și inima-mi plânge. Mă uit la cer și sper să-ți văd chipul zâmbind, să îți simt mâna prin păr înainte să adorm.
     Când ai plecat mi-ai luat și sufletul cu tine. Am alergat după oameni crezând că iubirea lor mă va ajuta să o înlocuiesc pe a ta, să mă vindec, să trăiesc din nou. Însă la final de luptă te strigam pe tine. M-ai lăsat de una singură aici. N-am găsit vindecarea în alți oameni, ei la rândul lor au nevoie de vindecare.
     A trebuit să îi explic asta fetiței pentru a se opri din alergat. Am luat-o în brațe și am inceput să îi ofer dragostea pe care i-ai oferit-o tu… dar uneori obosesc și încerc să dau de tine. Mi-ai alunecat printre degete. Aveam atâtea de trăit împreună… râsete până la lacrimi, iubire necondiționată si cicăleli care treceau cu un pupic și un ,,Iartă-mă, buni!”
     Te simt și acum în roua dimineții, în zâmbete de copii și în flori de mac. Îmi ștergi lacrimile de fiecare dată când am inima frântă și îți ceri iertare că nu poți fi langă mine. Nu pot uita prima mea rugăciune în care L-am rugat să ia sufletul meu în schimbul vieții tale… cred că facut o greșeala, le-a luat pe amândouă.
     Au trecut zece ani de atunci și fetița a crescut, se minte că e femeie, se chinuie fără tine. Își alină dorul în pahare de vin, în țigări blestemate și în puține aventuri de-o noapte. Toate astea îi adâncesc rana, în toiul nopții merge acasă și se holbează la tavan, într-o baltă de lacrimi, așteptând să vii după ea, naiva!
     Mai dă-mi o noapte. Mai dă-mi un răsărit, o vorbă bună, o îmbrațișare. Suntem în două lumi diferite și totusi, aș vrea să fiu unde ești tu.
     Îngerul meu, promit să te ajut la curățenie și să o ascult pe mama. Promit că te las să-mi împletești părul cum îți place ție și să nu mai stau până noaptea târziu pe-afară. Voi învăța bine la școală și mă voi îmbrăca gros când ies la joacă. Întoarce-te!
Îți promit…
Cristina Goldiș