Evoluția

Evoluția nu poate fi oprită. Astăzi, chiar în momentul în care tu citeşti aceste rânduri, lumea din jurul nostru se află într-o continuă tranziție. Cu fiecare secundă care trece umanitatea evolueaza tot mai mult. Se adaugă tot mai multe piese în acest puzzle uriaş al misterelor, al lucrurilor încă nedescoperite.

Doar în ultimii ani am evoluat de la tehnici medicale care încercau să vindece boli problematice, la practici medicale care chiar le vindecă. În momentul de față suntem la doar câțiva paşi distanță de ,,lumea viitorului,,. Sistemele robotizate sunt capabile să realizeze munca pe care omul o făcea până ieri. Avem chiar şi un robot cu gândire proprie – Sophia. Practic trăim o viața care cu doar câțiva ani în urmă era doar un vis.

Însă această evoluție pe care noi o trăim duce în mod involuntar şi nesesizabil şi la o involuție a caracterului uman.

Oamenii din ziua de astăzi au uitat ce este fericirea, au uitat ce este dragostea şi afecţiunea. Trăim într-o lume mult mai nepăsătoare, o lume în care Dumnezeu nu mai este creatorul nostru şi este doar o întrebare.

Trăim intr-o lume condusă de o monotonie care ne distruge viețile. Păşim pe stradă şi întâlnim doar fețe triste, plictisite parcă de această viață. Simțim priviri care ne transmit doar probleme – fericire deloc. Am uitat să ne mai bucurăm de lucrurile simple, am uitat să ne bucurăm de frumusețea vieții, lucru care o să ducă la distrugerea noastră sufletească.

Oamenii din zilele noastre uită să îşi mai exprime propria personalitate, suntem dependenți de viețile modelelor noastre şi dorim să devenim precum acestea, oamenii se alinează unor standarde care le limitează propria imaginație, îi opresc din exprimarea propriului caracter.

Trăim într-o lume condusă de puterea banului, facem diferențe între categoriile sociale şi uitam faptul ca în fața Lui Dumnezeu suntem toți egali.

În cele din urmă nimeni altcineva decât noi, oamenii, nu este răspunzător pentru aceste lucruri. Noi suntem singurii vinovați pentru ceea ce se întămplă cu sufletele noastre. Nu trebuie să uităm, totuși, faptul că tot noi suntem şi soluția spre o lume mai bună, mai fericită. Aşadar trăieşte, iubeşte, învață! Nimeni în aceasta lume nu mai este ca şi tine. Eşti unic, iar prin propria ta gândire poți schimba cursul vieții noastre!

Evoluția este în mâinile noastre!

 

Prundar Daniel