Vrei să devii antreprenor?

Miercuri, în 7 Noiembrie, în Bistrița, la Hotel Metropolis, de la ora 17 se va discuta despre antreprenori de succes, care au început ca oricare dintre noi, care și-au dorit să fie liberi și să aibă propria afacere, să își transforme visele în realitate; poți face primul pas către viitoarea ta afacere de succes sau poți adăuga un plus de valoare propriei tale experiențe de viață.

 

Ce este un antreprenor?

Ei bine, conform dicționarului, un antreprenor este o persoană care execută anumite lucrări sau servicii (publice ori particulare). Chioșcul de ziare pe lângă care – poate – treci zilnic, magazinele pe care le frecventezi, dar și companii internaționale – precum Microsoft, toate au ceva în comun.

Ce anume?

În spatele oricărei afaceri există cineva… cineva care la un moment dat a avut idee, cineva care dorind să fie propriul lui stăpân și, evident, să-și valorifice propriul potențial.

Cine e acel cineva?

Acel cineva este un antreprenor sau, altfel spus, un întreprinzător.

 

Oricare dintre noi poate fi un antreprenor, dar asta nu înseamnă că oricare dintre noi va avea parte de succes. Într-o afacere, ca și în viață, există oportunități, dar și riscuri. Totodată, avem calități, putem fi înzestrați cu anumite abilități, dar în același timp putem fi limitați de un amalgam de aspecte. Ne simțim atrași de un anumit domeniu, avem o preocupare din care ne-am dori și să câștigăm bani sau, pur și simplu, avem propriul nostru mod în care vrem să trăim – atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Ne-am dori să ne putem bucura de viață după propriile noastre idei, nu-i așa? Să putem activa într-un anumit domeniu – chiar să îl inovăm.

 

Vreau să devin un antreprenor? De ce să pornesc o afacere? Am calitățile necesare? De ce unele afaceri eșuează în primele luni, ani? Ce trebuie să învăț dintr-un eșec sau mai multe? Cum știu că afacerea pe care vreau să o deschid mi se potrivește? Țintele mele sunt realiste? Și lista de întrebări poate continua… Un antreprenor, dorind să-și pună în practică propriile idei de afaceri, inițiază o afacere, încearcă să o dezvolte, dar odată cu ușa pe care o deschidem oportunităților, trebuie să ținem cont de faptul că avem și o fereastră care este permanent deschisă riscurilor și eșecului.

 

Suntem nevoiți să ne asumăm atât deciziile, cât și riscurile la care ne expunem ca și antreprenori. Putem avea parte de multe piedici pe drumul către succes, inclusiv prietenii și familia, din teama de eșec, te-ar putea descuraja să îți urmezi propriul vis. Soluții miraculoase pentru a deveni bogat peste noapte… asta ți-ar putea spune mulți mentori sau poți citi în unele cărți, dar e puțin probabil că te vei trezi bogat a doua zi, urmând sfaturile cuiva.

 

Din fericire, avem acces la informație, ne documentăm, analizăm piața pe care dorim să activăm și învățăm… învățăm cum ne putem gestiona propria afacere din punct de vedere legal, învățăm cum să ne gestionăm timpul și banii, învățăm enorm de mult prin propria noastră experiență, dar și din experiențele altora.

 

Așadar, miercuri, în 7 Noiembrie, de la ora 17, vor fi abordate diverse teme, precum: „Soluții pentru a îți finanța viitoarea afacere” alături de Nelu Peteleu, „Trăiește-ți propria viață, fi propriul tău stăpân” cu Cristian Munthiu, Anca Valeria Cătuna ne va arăta că „Dacă îți dorești cu adevărat, se poate”. Vom putea învăța din experiența unui tânăr antreprenor de succes din județul nostru și ți se vor prezenta avantajele, riscurile, resursele necesare, căile de urmat, dar și exemple reale. Iar la acest eveniment sunt invitate toate persoanele interesate de a cunoaște viața de antreprenor.

Articolul precedentJandarmul bistritean- Mister Universe 2018
Articolul următorImportanța educației sexuale
„Libera me de ignem fidem scriptum est enim in ortum tenebris...”✌?? Student U.B.B. ~ Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Bună! Pe lângă educație, mă pasionează arta, scrisul - arta cuvântului - în mod special. Ador filosofia, ficțiunea, paranormalul, groaza, misterul, drama și îmi place să scriu, atât în proză, cât și în versuri. Valorific, prin cât mai multe detalii și, preponderent, prin narațiune subiectivă: acțiunea, impactul, latura moralizatoare și varietatea interpretărilor oferite unui text. De asemenea, în poezie, cultiv simbolism, o estetică a urâtului patologic, tristețe, nostalgie și profunzimea emoției încifrate. Îmi doresc să plasez cititorul în centrul poveștii ori să îl pun pe gânduri; să ofer idei, momente, perspective, teme și motive de reflectare sau contemplare.