Mihai Turda este un tânăr cântăreț de muzică populară,  pe care îl puteți cunoaște mai în profunzime  citind interviul de aici. În prezent, acesta  are în pregătire un proiect foarte ambițios, colaborând cu artiști a căror experință în domeniul muzicii este vastă. Ideea de la care a pornit totul, în principal, s-a conturat în timpul repetițiilor alături de o echipă  profesionistă, când acesta înregristra niște melodii mai puțin obișnuite, ce nu se pliază cu stilul  pe care în mod normal îl abordează Mihai.

Fiind  foarte îndrăzneț și determinat, calități care l-au ajutat să exceleze atât în muzică, cât și în multe alte domenii, acesta nu și-a permis nicio secundă să renunțe la ceea ce face, fiind conștient de forțele prorprii, în special pentru că se bucură de susținerea familiei și a celor dragi.  Lucru acesta  l-a propulsat  să-și urmeze drumul ales și să își atingă o parte din scopurile pe care și le-a propus.

 

Î: Mihai, te rog să îmi spui care este situația evenimentelor la care participi în această perioadă?

R: Am deosebita plăcere să colaborez din nou cu revista POV21. Să știți că am avut un sezon foarte plin, cu multe întâmplări și excursii. În special, pe plan profesional am colaborat cu mulți profesioniști deoarece îmi doresc să ajung la un nivel înalt și totodată să fiu cunoscut în toată România. Anul acesta am avut deosebita plăcere să reprezint muzica noastră peste hotare în Croația, Spania, Italia, Gibraltar și nu numai. În perioada aceasta mă ocup de un nou gen pe care vreau să îl abordez, de data aceasta diferit de cel cu care v-am obișnuit, adică muzică populară!

Î:Cum îți gestionezi timpul liber?

R: Am destul de puțin timp liber, deoarece dedic foarte mult timp muzicii, iubesc muzica, nu știu ce m-aș face dacă, Doamne ferește, s-ar întâmpla să nu mai pot cânta. Când sunt acasă și stau liniștit cânt, când conduc cânt, când gătesc cânt. Indiferent de starea mea, cânt!

Î: Oare să aibă muzica o putere chiar așa de mare asupra ta?

R: Eu cred că DA! În această perioadă tot mai multă lume pare a fi interesată de activitatea mea profesională. Am avut buna inspirație, evident din realitate, să pregătesc două melodii de dragoste, deoarece cred ca fiecare dintre noi am dori să dedicăm o melodie de dragoste jumătății noastre.

Î: În urmă cu cât timp ți-a venit această idee?

R: Această idee mi-a venit în urmă cu trei luni, am început să lucrez cu un staff de profesioniști la două melodii de dragoste! „Dragoste de Cristal” și „Tu îmi dai iubire” celor mai noi melodii ale mele care o să apară pe piață foarte curând. O să fie o surpriză pentru toată lumea acest nou material, lumea fiind obișnuită ca eu  să cânt muzică populară.

Î: Cum ai reușit să duci spre finalizare aceste idei care acum au devenit un mare proiect?

R: Sunt o persoană foarte ambițioasă, se întâmplă rar să îmi propun ceva și să nu reușesc să duc  până la capăt ce mi-am propus, când asta se întâmplă devine o frustrare pentru mine. Într-adevăr am investit foarte mult, am pus suflet și m-am dedicat în totalitatedar pentru că iubesc ceea ce fac și după cum spuneam mai sus, vreau să-mi  finalizez proiectele.

Î: Cine este implicat în acest proiect?

R: Am lucrat doar cu profesioniști. Totul a început contactându-l pe VALI DOAGĂ care este un adevărat artist. Vali Doagă m-a ajutat cu muzica și textul celor două melodii. După nenumărate retușuri și modificări am pilotului muzical de bază, am înregistrat la Studio-ul EUROMUSIC Cluj unde l-am cunoscut pe Robeeo, sau cum îmi place mie să îi zic, Robi care s-a ocupat de Mastering-ul și Mixering-ul pieselor. Am filmat videoclipurile acestor piese cu DANEZU Video. Dar nu vă dezvălui mai multe deoarece vreau să fie surpriză.

Î: Susținerea cui ai avut-o?

R: Părinții și fratele meu Rareș sunt mereu alături de mine și mă susțin foarte mult, sunt persoanele cele mai importante din viața mea și totodată sunt persoanele pe care le iubesc și le apreciez cel mai mult în lumea asta. Sunt o persoană foarte spirituală, cred în Dumnezeu, îl iubesc, nu merg nicăieri înainte de ai cere sprijinul și îndrumarea, când mă pun seara în pat îi mulțumesc pentru tot ce îmi dă și face pentru mine, este important să fii liniștit și curat sufletește într-o lumea așa de destrămată și tulburată.

Î: Ce ai urmărit să aduci  prin această surpriză muzicală pentru cei care te ascultă?

R: Eu vreau să fiu aproape de oamenii care mă susțin și mă iubesc, cum aș putea mai bine decât prin abordarea de teme care fac parte din viața lor?! Dragostea, care este tematica principală a pieselor, este prezentă în viața fiecărui om. Dedic din tot sufletul aceste melodii tuturor, sunt convins că o să am un feedback pozitiv și că o să ajungă la inimile persoanelor care mă iubesc.

Mulțumesc întregului Staff POV21 și promit să revin cu noi surprize pentru toți cei care ne iubesc.

 

Bontaș Gina

Diana Fiscutean

Articolul precedentO călătorie neașteptată [2/2]
Articolul următorExistă viață după RoMânia?
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!