Mâine – Guillaume Musso

"în Texte/Cărți & Filme" by

Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari și talentați scriitori contemporani. Cărțile sale : ,,Fata din Brooklyn”, ,,Mâine”, ,,Central Park “, ,,Un apartament la Paris” și multe altele fac furori atât în numărul vânzărilor, cât și în cel al lecturilor. Autorul  surprinde cititorii cu un fir narativ aparent spontan, dar în sine foarte bine gândit, reușind să-i cucerească  inatant pe cei îi  lecturează romanele.

,,Mâine” este romanul pe care l-am citit cel mai recent, și pot să spun că mi-a plăcut la nebunie! Autorul combină tristețea, dezechilibrul,  dragostea, creând o poveste memorabilă, cu un final pe măsură.
Acțiunea romanului orbitează în jurul lui Matthew Shapiro, profesor de filosofie, și a Emmei Lovenstein, care este somelier la un restaurant din New York.
Lovit din plin de moartea soției sale, Kate, Matthew își impune să trăiască doar pentru a fi alături de fetița lui de doar patru ani, Emily, astfel găsindu-și liniștea sufletească. Această liniște se spulberă  în momentul în care își cumpără un laptop, în care descoperă niște poze.  Ulterior, acesta o  contactează pe vechea proprietară pentru a le înapoia.

Emma, având o carieră reușită, se confruntă cu instabilitatea ei emoțională, care o împinge spre lucruri oribile, până în momentul în care este contactată de Matthew. Cei doi stabilesc să se întâlnească la un restaurant cu specific italian din Manhattan. Aceștia ajung la același restaurant, aceeași zi, aceeași oră, dar totuși nu se întâlnesc. De ce? Pentru că ei făceau parte din timpuri diferite, diferența fiind de un an, iar singurul mod de comunicare între ei era laptopul.
Și, de aici stilul autorului și  genialitatea sa iese în evidență, chiar în momentul în care începe să se joace cu mintea cititorului…

Oare Matthew o va întâlni pe Emma? O va uita pe Kate? Toate acestea le veți afla doar dacă citiți această carte; și vă spun sincer că odată începută, nu o să vă mai dezlipiți de ea.

 

Elevă la Colegiul Național " George Coșbuc" Năsăud. Îmi place să cânt și să socializez. Fac voluntariat în tabere de copii, îmi doresc să devin educatoare/ învățătoare, deoarece îmi plac copiii și îmi place să-i învăț lucruri noi

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*