Cristi Pop și Diana Petri au o vechime în dans de mai bine de zece ani, însă formează o pereche din anul 2014, prezentând o performanță deosebită, datorită locurilor importante pe care le-au obținut, atât la concursurile naționale, cât și cele internaționale.

Munca lor de-a lungul anilor a ajuns să fie răsplătită, în prezent fiind antrenori la Clubul Sportiv „Top Dance Life”. De menționat este faptul că sunt doi tineri de 17, respectiv 16 ani, ceea ce pe mine m-a determinat să le ofer tot respectul, deoarece am rămas uimită de lucrurile frumoase pe care au reușit să le realizeze. Pentru a ajunge la performanța dorită, ei se află zi de zi în sala de dans, iar vacanțele sunt petrecute în cantonamente.

Î: Pentru început, cum v-ați descrie unul pe celălalt, pentru a vă introduce cât mai bine cititorilor noștri?

C: Diana este o fată cuminte, sensibilă, rușinoasă și super de treabă.
D: Cristi este un băiat serios, ambițios, simpatic, cu mult bun simț, foarte amuzant și talentat.

Î: Când a început pasiunea voastră pentru dansurile sportive?

C: Aproape de zona în care locuiesc se află Clubul Sportiv ,,Floris”. Fiind curios de ceea ce se întâmplă la cursurile lor de dans, mergeam doar cât să urmăresc cum se desfășoară un antrenament și cum dansează perechile, până când părinții mei au decis să mă înscrie și pe mine, înainte de a începe să merg la școală – adică la șapte ani.
D: După patru ani de balet am hotărât să practic și alt tip de dans, așa că părinții m-au îndrumat spre dansuri sportive. Un an am făcut ambele sporturi, dar m-am îndrăgostit de dansurile sportive, așa că am renunțat la balet.

Î: Cum a fost primul concurs la care ați participat voi ca și pereche?

C: Țin minte că în momentul în care mi-am căutat o parteneră nouă, aveam de ales dintre trei fete (Diana și încă două fete). Am ales-o pe Diana, deoarece am știut că o să ne potrivim ca pereche și mi se părea drăguță. În prima zi ne-am antrenat până ne-am simțit bine unul cu altul. Înainte de primul concurs ce a avut loc la Mediaș, aveam emoții foarte mari, deoarece nu mai participasem de ceva timp la unul. În ziua concursului m-am simțit foarte bine, totul a decurs într-un mod cât mai plăcut, obținând locul șapte, fiind un rezultat neașteptat, având în vedere că formam o pereche nouă de puțin timp.
D: Primul concurs…am avut foarte multe emoții, deoarece participam la o categorie superioară și nu voiam să îmi dezamăgesc partenerul care era mai avansat. Precizez faptul că am fost doi ani la rând la fete solo, așteptând un partener. Când am aflat că fosta mea antrenoare îmi găsise unul chiar foarte priceput, m-a ambiționat să devin tot mai bună.

Î: Care au fost titlurile cele mai importante pe care le-ați obținut?

C: Pentru mine cel mai bun titlu pe care l-am obiținut a fost cel de Campion Național la clasa C, 16-18 ani Standard, anul trecut la Brașov. Pentru mine acest titlu va rămâne pentru totdeauna în inima mea și nu o să-l uit niciodată. Un alt titlu de care sunt mândru este cel de Campion Național la clasa B, 16-18 ani Standard.
D: Primul concurs internațional la care am participat a fost Dance Masters, la care am obținut locul 2 la Open basic Standard. Locul 1 l-am obținut la al doilea concurs international, Dance All Stars, dar și la Transylvanian Grand Prix. Apoi cel mai important titlu pe care l-am obținut a fost cel de Campioni Naționali la clasa C standard, categoria de vârsta 16-18 ani. Anul acesta am câștigat titlul de Campioni Naționali la clasa B Standard youth.

Î: Cum a evoluat relația voastră cu antrenorii de-a lungul timpului?

C: Relația noastră cu antrenorii a devenit una foarte bună. Pentru mine, antrenorii sunt ca o a doua familie.
D: La început am fost foarte timidă și îmi era rușine să vorbesc cu ei, dar cu timpul ei m-au făcut să realizez faptul că antrenorii noștri sunt prietenii noștri și pentru mine ei sunt cei mai minunați oameni din lume.

Î: Dacă ar fi să puteți schimba ceva unul la celălalt, ce ați alege?

C: Dacă ar fi ceva ce aș schimba la Diana, ar fi… să nu se mai supere de fiecare dată când încerc să îi explic anumite lucruri.
D: Dacă ar fi să schimb ceva la Cristi, aș alege să nu mă mai enerveze în legatură cu tehnica… știu ce am de făcut. Am un antrenor care ma ajută.

Î: Au fost momente în care au existat mici neînțelegeri între voi?

D: Au fost multe momente în care ne-am contrazis și am fost supărați unul pe celalalt pentru puțin timp, dar antrenorii și părinții ne-au ajutat să trecem peste toate aceste momente.

Î: Știind că amândoi sunteți antrenori la Top Dance Life, cum e să lucrați cu cei mici?

C: Pentru a fi antrenor, trebuie să ai foarte multă răbdare, să ai un comportament admirabil și să oferi cea mai bună informație, deoarece copiii te vor lua ca exemplu, dezvoltându-și caracterul.
D: Din propria mea experiență, să fii antrenor este mai dificil decât să fii antrenat. Este o responsabilitate mare, deoarece așteptările copiilor, cât și cele ale părinților sunt maxime.

Î: Care este sfatul vostru pentru tinerii care au un vis ce vor să și-l îndeplinească, însă ceva îi ține pe loc și nu știu cum ar trebui să acționeze?

C: Eu i-aș îndruma pe tineri să muncească cât de mult se poate, căci acel vis se va îndeplini cu siguranță, dacă acesția chiar își doresc foarte mult asta și cred ca pot să îl obțină.
D: Sfatul meu este să muncească pentru ceea ce își doresc, pentru că visurile nu se pot îndeplini fără efort.

Cei doi au fost antrenați de Florica Budușan, la Clubul Sportiv „Floris”, unde au și început să formeze o pereche, iar în prezent sunt antrenați de Dorin Galbăn, Andra Galbăn și Rareș Moldovan la Clubul Sportiv „Top Dance Life”.