Se anunță organizarea celei de-a doua ediții a proiectului concurs ,,Bursa de cititor Nemira”, având ca scop educarea copiilor prin lectură, promovarea culturii scrise și obișnuința de a citi din plăcere.

Concursul este destinat elevilor cu vârste între 12-18 ani, iar aceștia trebuie să respecte câțiva simplii pași pentru înscriere:

1.Să citească regulametul de participare (publicat pe blogul Nemira)

2.Să scrie un eseu cu tema: CITIM ȘI CĂLĂTORIM PRIN IMAGINAȚIE

3. Să îl trimită pe adresa: [email protected]

 

Calendarul concursului:

 

– Perioada de înscrieri: 8 octombrie – 18 noiembrie

– Data limită de completare a formularului și trimitere a eseului – 18 noiembrie 2018, ora 23:59.

– 21  noiembrie 2018 – Elevii participanți vor primi un email prin care li se confirmarea înscrierii lor în concurs (doar cei care îndeplinesc condițiile înscrierii conform regulamentului).

– Jurizare: 22 noiembrie – 4 decembrie

– Anunțarea finaliștilor – cei 5 bursieri Nemira: 13 decembrie 2018

 

Directorul general al editurii Nemira, Ana Nicolau, a mărturisit că: ,,Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim să sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatură şi, în acelaşi timp, să încurajăm cât mai mulţi adolescenţi să citească de plăcere. Pentru că noi credem că lectura şi educaţia sunt întotdeauna primii paşi către o lume mai bună.”

 

Nicoleta Corneanu, bursieră a primei ediții, a împărtășit ceea ce a însemnat acest concurs pentru ea:

,,Participarea în proiectul Bursa de cititor Nemira a însemnat pentru mine o şansă unică la lectură, dar şi pentru a populariza ideea importanței de a citi, de a fi un cititor căruia pasiunea pentru cărți îi iese prin pori, fiind molipsitoare pentru cei de vârsta lui şi nu numai. Primirea unui număr impresionant de cărți mi-a cultivat dorința de a împărtăşi ceea ce citesc, de a citi alături de comunitate şi pentru comunitate, de a vorbi liber şi de a îndrăzni să punctez importanța lecturii în fiecare activitate a vieții mele. Bursa de cititor mi-a transmis faptul că, dacă vrei cu adevărat un lucru, nimic nu te poate opri din a-l duce la bun sfârșit.”

 

Spor la scris!