Be SMART este un concurs destinat elevilor din clasele IX-XII, ce are ca scop încurajarea informării și educării noii generații, îndrumându-i să găsească soluții optime, legate de conceptul ,,Smart City”.

Înscrierile se vor încheia în data de 31 octombrie, iar aceasta se poate face individual sau în echipe de maximum cinci persoane.

Câteva idei pe care elevii le-ar putea folosi în filmul pe care vor urma să îl realizeze, pot fi legate de problemele din comunitatea locală ce țin de școală, clădiri ,,verzi”, economisirea resurselor, transport eficient, comunicare, sănătate publică, educație sau siguranță.

Planul pe care elevii vor trebui să îl respecte în prezentare, va fi următorul:
• Descrierea sumară a problemei identificate în oraș/localitate;
• Ce impact estimat are asupra comunității și mediului;
• Propunerea unor soluții tehnologice inteligente pentru rezolvarea problemei;
• Efectele benefice ale acestor soluții SMART asupra comunității și mediului;

Filmul cu soluțiile SMART nu trebuie să depășească mai mult de zece minute, iar după finalizarea acestuia, va putea fi trimis printr-un link, la adresa [email protected] Pentru a convinge jurații, concurenții trebuie să urmărească o serie de calități, precum coerența, claritatea și competența.

Un juriu format din specialiști va viziona prezentările și va selecționa finaliștii între 1-7 noiembrie, argumentând LIVE alegerile făcute, în cadrul unei sesiuni speciale, la DB Technology.

În data de 12 noiembrie va avea loc festivitatea de premiere la Cinema Elvira Popescu, unde vom afla cine este câștigătorul concursului Be SMART. Această festivitate face parte din Green Tech Film Festival 2018, ce se desfășoară în perioada 12-14 noiembrie la București.