Cargo, trupa cu care râzi, plângi și te distrezi în același timp.

"în Texte" by

Cargo a luat naștere în 1985 la Timișoara, oraș care în patru ani devenea metropola revoluției din 1989. Trupa avea o formulă tare simplă și comună, dar cu planuri deja mari: Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitară), Tibi Gajdo (chitară bass), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) și Adrian Bărar (chitară).

În anul 1989, Cargo îl împrumuta pe Iorga pentru un turneu în U.R.S.S. și rămâne definitiv la Compact. Cargo, care îl foloseau pe Mircea Nedelcu ca înlocuitor temporar, organizează un concurs pentru postul de vocalist, fiind descoperit astfel Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes”, care venea de la o trupă mică din Arad.

 

Susțin un turneu pe litoral în anul 1989, unde compun câteva piese, apoi în 1990 în Iugoslavia și Franța, unde înregistrează, alături de Raul Dudnic la bass și Adrian Popescu la chitară-armonie, o mare parte din materialul muzical ce urma să devină primul lor disc. Gazdele au editat un disc single conținând piesele “Ana” și “Doi prieteni”. În locul lui Kocsef la baterie a fost adus arădeanul Octavian Pilan de la trupa Pacific.

În 2007, Cargo lansează albumul “best of”, intitulat XXII, ce cuprinde 22 dintre piesele formației, unele reînregistrate cu Adrian Igrișan la voce. La finalul lui 2010, Alin Achim părăsește Cargo după 13 ani, pentru a forma Desant, o trupă cu muzicieni tineri și cu un sunet foarte heavy. În locul lui vine Mirel Cumpănaș.

În 2018 pe data de 24 ianuarie piesa „Românie, te strig!” Ce a apărut cu ocazia ‘Micii Uniri’, în același an trupa va ține un mic recital la preselecția pentru concursul EUROVISION unde va cânta trei piese mai vechi și noua piesă.

Cargo rămâne în inimile bistrițenilor, cu siguranță. A fost plin ochi pietonalul de ori câte ori au venit, iar atmosfera a fost extraordinară.

„Nu mă lăsa să-mi fie dor…” a fost cu bis pentru bistrițeni, iar absolut toate melodiile lor au fost cântate de fanii locali.

 

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*