Răzvan Clapa este un tânăr bistrițean, elev la Liceul de Arte ,,Corneliu Baba” în clasa a X-a. Fotografia este marea lui pasiune, pe care încearcă să și-o dezvolte pe cât mai mult posibil și în plus, aflând de la alte persoane care îi sunt apropiate, reprezintă un om devotat, iar la ședințele foto, entuziasmul său nu lipsește niciodată!

 

Î: Pentru început, cum te-ai descrie tu ca persoană, pentru a te introduce cât mai bine cititorilor noștri?

R: Sunt o persoană îndrăzneață, cu simțul umorului, deschisă la nou și creativă.

 

Î: Când a început pasiunea ta pentru fotografie?

R: Pasiunea mea pentru fotografie? Nici nu știu când a început! Mi-a plăcut dintotdeauna să fac fotografii, dar sunt sigur că din momentul în care am pus mâna pe un aparat ,,profi” vara trecută, care era al verișoarei mele, am început să caut cât mai multe informații despre acest domeniu și astfel am hotărât să-mi cumpăr și eu un DSLR, fiindcă totul devenea din ce în ce mai fascinant pentru mine.

 

Î: Au fost persoane care te-au susținut în perfecționarea acestei pasiuni?

R: Da, mama este persoana care mă susține și m-a susținut, ea a fost cea care mi-a cumpărat aparatul foto, dar și prietenii mei, care de asemenea îmi sunt modele, m-au susținut mai mult sau mai puțin.

 

Î: Ce înseamnă fotografia pentru tine?

R: Consider că fotografia este o trăire, un mod de viață, o cale de exprimare. Un mod de a cunoaște persoane noi. Fotografia m-a ajutat să mă descopăr, să privesc altfel lumea din jurul meu. Fiecare imagine este o experiență unică.

 

Î: Care sunt locațiile pe care le preferi de obicei pentru realizarea fotografiilor?

R: Pot să spun că nu am neapărat o locație preferată, depinde totul de moment și de ceea ce vreau sa transmită fotografiile mele. Atât natura, cât și mediul urban mă inspiră, dar experimentez continuu.

 

Î: Ai și alte pasiuni în afara fotografiei?

R: Da, am si alte pasiuni, cum ar fi pentru gaming, tehnologie, gadgeturi, seriale și pentru desen.

 

Î: Vei dori ca pe viitor să iți câștigi existența din meseria de fotograf?

R: Mi-aș dori să pot trăi din fotografie, dar e foarte greu. Cine știe ce-mi va oferi viitorul, poate într-o bună zi așa va fi!

 

Î: Ai anumite modele în viață care îți oferă inspirație?

R: Daca te referi la fotografie, da, urmăresc foarte mulți fotografi din afară. Preferta mea este Jessica Kobeissi, un fotograf de fashion și portret, de la la care mă și inspir.

 

Î: Ce mesaj ai pentru tinerii care au un vis pe care doresc să și-l împlinească, însa ceva îi ține pe loc și nu sunt siguri cum ar trebui să acționeze?

R: Atunci când iți dorești ceva cu adevărat, orice obstacol sau piedică pe care o întâlnești trebuie să te motiveze și mai tare. Nu trebuie să renunți niciodată la visele tale. Munca, perseverența, încrederea în tine te fac să fii mai puternic și în cele din urmă să reușești, iar satisfația va fi cu atât mai mare.