Confesiuni despre râvnitul Bal al Bobocilor

"în Texte" by

,,Dar oare ce ar mai fi şi asta? Distracţie şi atmosferă plăcută pentru actualii bobocei? Ce tare!”

Da şi nu. Fiindcă suntem în acea perioadă a anului în care îi falim pe părinţi ca să ne putem lua tot ce e la modă în privinţa vestimentaţiei, că doar copilul mamei merge să se distreze la minunatul Bal al Bobocilor.

Da, pot spune că experienţa şi atmosfera din cadrul balului au întercut la mine ce a însemnat banchetul din clasa a 8-a. Într-a 8-a eram nişte pitici, nici nu ne puteam distra la banchet că mâine aveam examenul. Ingenioasă idee.

Dar totuşi să revenim. Depinde de tine cum va fi experienţa ta la bal, bineînţeles. Dar nişte idei n-ar strica de la cineva ce a trecut prin experienţa aceasta, şi care a conştientizat că balul ori e petrecere ca lumea, ori e o pierdere de timp şi în special de bani.

Indicat ar fi ca, atunci când eşti în perioada aia super stresantă în care îţi cunoşti colegii şi pe cei mai mari, să te împrieteneşti repede. Bineînţeles, asta toată lumea îţi spune, dar uite şi de ce. La bal credeaţi că veţi fi doar voi, boboceii, şi că veţi putea da totul din voi, fără să vă faceţi de minune în  faţa celor mai mari? Atunci îţi spun, dragă sau dragule, că greşeşti. Era şi NORMAL să vină şi cei mai mari, de a 10-a în special, să vă vadă cât sunteţi voi de frumuşei şi de emoţionaţi. Poate o să stai la o poveste cu ,,cei mari”, să vadă toată lumea cât de şmecher eşti tu că te-ai împrietenit cu Mitică de la economic.

Bineînţeles, cei mai mari vin să  vadă şi cum vă descurcaţi la nelipsitul concurs ,,Miss şi Mister Boboc”, la care bineînţeles  că cei din clasa cea mai ,,de top” vor câstiga titlurile, fiindcă aşa a fost mereu. Dar, dacă eşti genul ăla de om încrezător, poate ai ieşi pe locul 2. Nu spun nu.

Acum am ajuns la partea cea mai controversată. La ținută am ajuns, dragilor. La băieţi, clar, e simplu. Ceva costum, ceva gel în păr (dar să nu pară că tocmai ţi s-a spart tubul de lipici în cap) şi ,,respect”, doar acolo toţi sunteţi ,,oameni mari”. Însă la fete, e beleaua mai mare. Aici găsim de toate. De la rochie de 3500 de lire sterline, ca să fii ,,steaua balului”, minim 10 kilograme de machiaj – că doar mergem la bal, nu la renovat blocuri – interminabilele unghii vopsite în nuanțele curcubeului întors pe dos, şi, bineînţeles, nelipsita coafură de naşă mare. Atâta timp cât rămâi intactă pe tot parcusul evenimentului, eşti bine. Eşti o învingătoare. Eşti  cea mai cea. Dar tot cred că ,,frumuseţea balului” constă în atmosferă, nu în cum vin îmbrăcate gagicile la bal.

În ceea ce priveşte parcursul balului, o să te distrezi. Pe bune! O să îi vezi pe cei ce se cam fac de râs la Miss şi Mister, o să poţi dansa (posibil şi bea) şi poate, cu puţin noroc, o să faceţi şi karaoke. Cine nu vrea să asculte afoni în seara balului? Definiţia distracţiei, vă spun eu!Acum, serios, va fi fain la bal. Nu o să te cunoască mai nimeni, aşa că te poţi destăinui. Doar nu degeaba ai dat o avere pe bal. Simte-te bine, dar nu încerca să faci ceea ce nu trebuie la ,,Dansul Pinguinului”.

Florina Dan, 17 ani, elevă, uneori cufundată în realitatea prezentă. Îi place arta, scrie de când (nu) se știe și se plimbă cu teatrul de mână, încercând să se (re)găsească.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*