Ediția a XV-a a Concursului Internațional Studențesc Digilent se  desfășoară la Cluj-Napoca.

Firma Digilent RO (Cluj-Napoca, România), în colaborare cu Digilent Inc. (Pullman, WA, SUA) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Electronică Aplicată anunță ediția a XV-a a Concursului Studențesc Internaţional  Digilent. Faza finală a concursului (susţinerea proiectelor şi festivitatea de premiere) va avea loc în Cluj-Napoca, în 11 – 12 Mai, 2019.

Această competiție se desfăşoară în perioada Octombrie 2018 – Mai 2019, juriul fiind format din reprezentanți ai firmelor organizatoare, cadre didactice din Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, reprezentanți din industrie.

Concursul are scopul să încurajeze creativitatea, simțul practic şi originalitatea studenţilor, mobilizarea lor în realizarea unor proiecte de o complexitate crescută. Studenţii își expun rezultatele muncii şi sunt evaluaţi de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai industriei de elită internaționale: specialişti ai industriei electronice mondiale (Digilent Inc – SUA, National Instruments – Cluj-Napoca, Romania), profesori din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Studenţii înrolaţi în concurs primesc gratuit platformele hardware (sisteme cu circuite FPGA Xilinx) și dezvoltă proiecte proprii, pe care le prezintă în faza finală. Etapa finală constă în susţinerea proiectului (oral, documentație şi o demonstrație practică).

Studenţii care finalizează şi prezintă proiecte, păstrează platformele hardware pe care lucrează, indiferent de clasificarea în finală. Cele mai bune proiecte sunt răsplătite cu premii substanţiale.

Proiectele finaliste sunt publicate pe site-ul concursului: www.digilentdesigncontest.com

Contact: Bianca Peterlin la [email protected]

În perioada 2004-2018, s-au desfășurat edițiile I-XIV ale concursului Digilent Design Contest. Ediţiile I-III au fost deschise studenţilor din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Ediţiile următoare au adus concurenţi din alte oraşe ale ţării şi chiar din afara ei (Ungaria, Polonia, Cehia, Finlanda, Elveția, Germania, Anglia, Grecia, Turcia, Italia, etc.). A crescut nu doar numărul proiectelor de-a lungul edițiilor, ci şi calitatea acestoraDupă finala mondială de la Ediţia a VII-a care a avut loc în cadrul Conferinţei FPGA World, Munchen, în Septembrie 2011, ediția a VIII-a a continuat cu o altă finală intercontinentală, organizată la sediul Digilent Inc. din Pullman, Washington, USA, in Septembrie 2012, unde au participat studenți din România (două echipe), China (patru echipe) si SUA (două echipe). Locul trei a fost ocupat de o echipă din România(Academia Tehnică Militară Bucureşti).

S-a organizat cu această ocazie şi un tur de vizitare a unor universităţi de prestigiu de pe coasta de Vest (Stanford, Berkeley, Washington State University), precum şi sediul unor firme partenere Digilent: Xilinx şi Cypress Semiconductor, împreună cu vizite ale orașelor San Francisco şi Seattle.

Studenții au avut oportunitatea să intre în contact atât cu mediul academic, cât şi cu cel industrial din SUA, mai ales vestitul „Silicon Valley”, precum şi cu diferite culturi şi tradiții.

 

Finala mondială din 2014 a avut loc in China, in August 2014, acolo fiind invitați câştigătorii edițiilor 2013 şi 2014 din Europa, Statele Unite, China, Japonia, India.

 

Mai multe informaţii legate de concurs, proiecte, câştigători şi ediţiile anterioare se găsesc la adresa: http://www.digilentdesigncontest.com

 

Despre Digilent

 

Firma Digilent este un lider în domeniul academic şi cercetare în electronică. Peste 1000 de universități, centre de instruire şi laboratoare de cercetare în peste 70 de ţări folosesc produsele şi serviciile Digilent. Digilent colaborează de asemenea cu multe companii de top din domeniu incluzând National Instruments, Xilinx, Analog Devices, Microchip.

Sediul central se află in Pullman, Washington, SUA, cu birou regional în România si China.