Moldova Noastră versus Moldova Lor (tot a Noastră)

0
18 views

Suntem în an de centenar, iar autoritățile profită de treaba asta ca să dea bine la public că ei sunt mari unioniști, patrioți și revoluționari. Ceea ce se înțelege din acesastă mascaradă de mântuială este că se dorește asimilarea unor priviri pe ei. Și se pare că, da, atrag priviri și se dezvoltă la un moment dat diferite discuții care seamănă cu polemicile, dar nu, ele sunt „discuții constructive pe baza Unirii”.

Republica Moldova este acea bucată de pământ din Europa care a fost acaparată (anexată) de către Rusia și este folosită încă de Rusia, o federație enormă, cea mai mare. Această țărișoară săracă în venituri (nu în spiritualitate și tradiții) strigă „UNIRE” de ceva zeci de ani, iar glasul este stâns brusc de niște elemente care perturbă toată atmosfera. Știți cum? E ca ora aia lejeră de la școală în care râzi și te distrezi, apoi brusc, o voce dură îți strigă numele și un pumn bate-n masă. Tu îți înghiți ideile și îți cade fața. Cam așa a fost și cu fenomenul ăsta de unire și așa va fi și de acum înainte. Această țară este momentan afectată de o criză care nu prea este prezentată. Sunt vorbitori de limba română, cu toate că cei de acolo spun că ei vorbesc „limba moldovenească”. Ce prostie. Regionalismele românești sunt limbi străine și coduri, pentru fiecare zonă în parte? NU!

Limba moldovenească este Limba Română. Culmea! Imnul Moldovei este tocmai despre… Limbă! Una românească…

Moldova Noastră este o regiune foarte prost văzută și blamată cam din toate părțile, fiindcă au existat evenimente neplăcute, repetate și prezentate de mass-media. Din cauza defrișărilor în masă din Moldova, au ajuns să se pună la somn oamenii în Roman și să se trezească-n Buzău. Alunecările de teren sunt rezultatul eliminării artificiale a buretelui natural (rădăcinile). Dialectul de aici e puțin diferit, dar nu foarte diferit de cel pe care îl vorbim noi, și toate-s bune. Bine… numai vasluian să nu fii. Deci, mai pe scurt, astea două țări ale lui Ștefan cel Mare nu sunt despărțite, ci au o perioadă în care au căzut de comun acord să facă o pauză. Și au observat că una fără alta intervine repede sărăcia și lucrurile diverse, dar urâte. Ce facem, ne unim ori ba?