Dorești o carte fantasy care să te surprindă? Sau să-ți provoace temeri, dar și gândul că vei scăpa de ele? Atunci știu exact de ce ai nevoie, fiindcă „aventura” de care vă spuneam, de abia acum începe…

„Vrăjitoare la ananghie” scrisă de Brittany Geragotelis demonstrează faptul că adolescența vine cu un gram din fiecare: temeri, speranțe, prejudecăți, iubire și nu numai. Protagonista cărții, Hadley Bishop este o adolescentă ucigător de frumoasă, dependentă de pantofii cu toc și cumpărături, majoretă desăvârșită, dar și cea mai populară fată din elitistul liceu Astor. Urmează să adaug : „își ia soarta în propriile mâini”, te întrebi de ce? Ce ar putea să-i disturbe vieția perfectă?! Ei bine, pare că este sortită să aibă succes în tot ce face, însă aceasta are un secret: este urmașa celei mai puternice vrăjitoare a tuturor timpurilor, Bridget Bishop, prima persoană executată în faimosul „Proces al vrăjitoarelor din Salem”, desfășurat în Massachusetts, în 1692. Adevărata poveste de suspans și aventură pornește din momentul în care mama sa este răpită și ucisă de același sabat care, cu ani în urmă, a eliminat-o și pe ilustra sa înaintașă. Hadley jură să scape o dată pentru totdeauna de forțele întunericului. Dincolo de forțele răului absolut, cartea pune accent pe o forță mult mai puternică, vorbesc despre prietenie, o legătură magică pune stăpânire pe tovarășii lui Hadley. Ești curios? Te invit să-ți provoci mintea și să-ți deschizi sufletul, fiindcă, cum ar zice personajul feminin: „este o forță cu care nu e bine să te pui”. Pasajele înfiorătoare și gustul amar lăsat în urma unei crime este stins de povești de dragoste, cuplul care nu-și pierde speranța și care luptă indiferent de consecințe, Asher și Hadley, ne învață că iubirea nu se arată doar prin afecțiune și vorbe tandre, ci și prin sprijin, prezență, încredere și multe altele. Vei simți și te vei plimba prin fiecare emoție, aici empatia preia controlul, deoarece Hadley duce atât o luptă exterioară, cât și una interioară. Vârsta nu o împiedică să-și împlinească destinul, iar gradul de implicare al prietenilor îi dă o putere de nedescris.

De fiecare dată surprindeam un citat care să vă conducă pe urmele operei, iar acest obicei nu am să-l trec cu vederea și las același mesaj ca al autoarei: „Pentru toate suratele mele vrăjitoare de orșiunde… Lăsați-vă visurile să zboare departe, fiți curajoase și urmați-vă chemarea inimii.”