Încă un record mondial pentru România, de această dată în an centenar

"în Texte" by

Astăzi, 29 septembrie, România  a intrat iar în Guinness World Records sau cum îi spunem noi, Cartea Recordurilor. Mii de copii, tineri și adulți de-o potrivă  s-au reunit  la Alba-Iulia să comemoreze și să marcheze anul centenarului cum nu se poate mai bine:  stabilind un nou record mondial. Prin prezența lor activă, participanții  au format cea mai mare hartă din oameni,  reușind să întreacă performanța deținută  de Myanmar, respectiv 3.466 de  persoane.

Cetatea din Alba-Iulia a găzduit  un număr de 4807 români, între intervalul orar 9:00-13:00.  Sub atenta  coordonare a peste 350 de voluntari cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani, a avut loc asamblarea tridimensională a celei mai mari hărți cu oameni. Dar asta nu e tot!  Pentru a conferi un grad de unicitate inițiativei, în an de centenar, organizatorii au planificat și formarea numărului  100 în interiorul hărții.

Acest eveniment,  nu numai că a strâns o mulțime semnificativă  de persoane din 70 de orașe ale României, însă vestea îmbucurătoare este dată de prezența covârșitoare a tinerilor și copiilor, ceea ce atestă faptul că tineretului îi pasă. Printre aceștia,  s-au  mai alăturat și  multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin şi Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunității La Blouse Roumaine.

Potrivit organizatorilor, care au oferit detalii în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Primăria Alba Iulia, denumirea oficială a recordului este “Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”), iar planul arhitectural pentru evenimentul din 29 septembrie este realizat de Biroul de Proiectare Străjan.

Așadar, România a scris istorie. Astăzi, 29 septembrie țara noastră a intrat iar în Cartea Recordurilor, acest lucru  nefiind posibil fără  cei 4807 participanți  din toată țara, și nu în ultimul rând, fără voluntarii curajoși care au contribuit în mod direct la organizarea acestui eveniment, ce a avut  un mare succes .

 

Lasă un răspuns