România- țara în care lupii dansează după cum fluieră ciobanii.

"în Texte/Păreri și opinii" by

Politică românească, zici? Și ce să văd în ea? Unii care îi îngroapă pe unii, care la rândul lor sunt îngropați și cei ce îi îngroapă pe cei care îi îngroapă pe unii. Nimic unit, statornic și de viitor. Mă simt ca la piață când mă uit la o conferință. E bâlci total, gratis, și în totala defavoare a noastră.

Practic, avem niște oameni (votați, cică) puși să ne conducă nu țara ci pur și simplu să stabilească niște repere. În democrație poporul decide și conduce. Dar la noi, ca la români, totul e invers. Adică avem doi sau trei „baștani” care iau decizii și-și pun oameni unde vor ei. Ăștia sunt puși de alții să conducă iar cei care îi pun pe alții să conducă, iar ăia pun alți oameni în posturi, și totul e într-un cerc închis și bine definit.

România- țara în care lupii dansează după cum fluieră ciobanii.

Da, e adevărat. Și trist. Avem trei mari blocuri de influeță și îndobitocire în masă. Politicul, biserica și mass-media. Nu sunteți de acord? Păi hai că vă explic.

În politică, acea mocirlă în care ei se desfată porcește este un înveliș al lucrurilor pe care ei se bazează, în felul ăsta putând să facă… ce vor. Deci, aici nu dau detalii pentru că toată lumea știe ce și cum…

Apoi vine partea bisericii unde-și bagă dracul coada. Enoriașilor sau creștinilor „cu pathos” le sunt cerute niște minime exacte. Comercializarea acatistelor, lumânărilor, psalmilor, bibliilor, icoanelor etc se face doar din unitatea de care aceștia aparțin. Tragic și absurd, nu? Celor cu o credință pură le este instaurat în minte că drepturile omului (unele) sunt împotriva lui Dumnezeu, așa că și ei trebuie să fie împotrivă. Acum- peisaj de film tragi-comic împletit cu groază- O armată de inși, cu vârste între 65 și „n” ani + sculații din morți, mergând într-un șir lung, scandând împotriva celor care au păreri non divine sau cel puțin mai diferite. Să aibă toți același costum, unicolor, căci curcubeul este steagul dușmanului care trebuie stârpit!!! De-a dreptul penibil. Dar se pare că se creează roboței de genul. Încă le merge…

Mass-media prin ceea ce scrie, mereu va influența, o parte sau alta. Discuția ar fi lungă, dar prescurtez. Se dorește să iasă în avantaj partea care dă mai mult, așa că se vor face demersurile pentru a acapara toată suflarea și a o instrui că „X” face lucruri rele, „Y” trebuie să se înalțe pentru a fi o lume mai bună pentru toată lumea. De fapt, ajungem la același sfârșit tragic. Ia să vedem… A, da. Românii au trecut prin multe etape de genul. Tata Stalin a spus că i-a scăpat pe locuitorii spațiului carpato-danubiano-pontic de jugul fascist. Oare? După acea descătușare ai noștri străbunici au mâncat scoarță de copac, toate alimentele și materia primă ieșea din țărișoară și pleca la ruși. Apoi a venit Ceaușescu având mari pretenții să îi scoată pe români de sub fomiștii de ruși. A reușit, dar în schimb a trimis și la ruși materie primă, dar și în alte țări euro-asiatice, că „Deh!”, aveam de unde, fabricile mergeau brici! Acum am ajuns la fel. Votăm pentru o sticlă de ulei și ajungem să devenim coada Europei moderne. De ce? Pentru simplul fapt că spiritul nostru de cerșetori și pomănari se trezește de fiecare dată când se ivește ocazia, în loc să domnească spiritul civic.

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*