Gloria, acum și la handbal! Despre Liga Florilor, noua denumire și seriozitatea proiectului cu Horațiu Pașca

"în Texte" by

Horațiu Pașca este la ora actuală unul dintre cei mai importanți piloni de la naționala României de handbal unde activează ca antrenor secund. Împreună cu Martin Ambros și echipa de senioare a României, ne reprezintă la Campionatul European iar în 2019 vor participa la Campionatul Mondial, direct în grupe deoarece, spune Horațiu Pașca „suntem cotați ca a doua Ligă Națională din lume, ceea ce ne avantajează”, trecând de fazele eliminatorii.

 

Echipa Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud antrenată de Horațiu Pașca a devinit un fenomen social. La nivel național impresionăm celelalte loturi prin seriozitate, devotament și precizie, iar nivelul european „va urma”, deoarece echipa este în dezvoltare și „apogeul nu a fost atins încă”.

Tehnicianul CS Gloria 2018 BN a declarat revistei noastre că este mulțumit de prestația echipei în meciurile amicale unde nu a urmărit rezultatul, ci ca jucătoarele să aibă un parcurs cât mai bun. De aceea a înlocuit fiecare sportivă din primul „șapte” cu o alta de pe pe bancă. Horațiu Pașca susține că în orice moment acestea pot lua locul celor din prima linie.

Antrenorul Gloriei 2018 este mulțumit și de achiziții, printre nou venite numărându-se Valentina Ardean Elisei, care a optat pentru echipa bistrițeană, cu toate că a avut oferte consistente.

Prezența la Bistrița a Teodorei Bloj este la fel de importantă. Și poarta s-a întărit peste vară. Ana Maria Măzăreanu și Cristina Sîntămărean fac acum echipa cu Ana Maria Inculeț, un portar talentat și cu potențial.

Lotul CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud s-a întărit și cu jucătoarea iberică – Paula Garcia Avila.

Remarcăm prezențele constante în lotul național de senioare al României a Laurei Pristăvița și Danielei Rațiu, alături de Valentina Ardean Elisei. Horațiu Pașca nu o scoate din calcul nici pe Nicoleta Dincă.

 

În lot avem nu mai puțin de nouă jucătoare care au fost selecționate la naționala de senioare sau tineret ale României.

 

Toate echipele de pe prima scenă a handbalului românesc au facut achiziții importante, așa că lupta pentru podium va fi intens disputată.

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns