Cosmina Cosma și ,,marea ei dragoste”-machiajul alături de complexele adolescentine!

"în Texte" by

Cosmina Cosma este o tânără bistriţeancă în vârstă de 18 ani, elevă la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, plină de talent şi cu o gândire minunată. Recunosc, înainte de a lua decizia de a sta la o discuţie cu ea, ştiam că răspunsurile vor fi pe măsură, datorită faptului că o urmăresc pe Instagram de multă vreme, unde le răspunde oamenilor ce au nevoie sfaturi, ori abordează diferite subiecte. Iniţial, voiam să o intreb cât mai multe despre „marea ei dragoste”, așa cum mărturiseşte, şi anume, machiajul, însă am simţit nevoia să o întreb şi alte lucruri, pentru că e imposibil să te abţii în a discuta diverse, când porţi o discuţie cu o astfel de persoană! De curând şi-a deschis o pagină de Instagram despre care am aflat că doreşte să inspire cât mai multe domnişoare, în ceea ce priveşte arta machiajului.

 

 

Î: Pentru început, cum te-ai descrie tu ca persoană, pentru a te introdoce cât mai bine cititorilor noștri?

R: Dacă ar fi să mă autocaracterizez, aș alege să scot în evidență faptul că sunt o persoană foarte optimistă, muncitoare și plină de ambiție, care iubește să ajute și să facă bine celor din jur, dar bineînțeles, la fel ca toată lumea am și eu defectele mele…

Î: Am observat că ai multe pasiuni, printre care se numară și machiajul. Când a început ea?

R: Dragostea mea pentru machiaj a început să se dezvolte cu patru ani în urmă, când am început să urmăresc pe YouTube personaje din comunitatea de make-up, care în timp, fără să îmi dau seama, m-au ajutat prin diferite modalități să evoluez pe această ramură artistică. De atunci, dragostea mea pentru această artă crește pe zi ce trece.

 

Î: Ce te-a determinat să îți deschizi pagina de Instagram și ce obiective urmărești?

R: Sprijinul celor din jur a fost principalul motiv pentru care această pagină există astăzi. Totul a început și continuă din dorința de a arăta doritorilor de a învăța modalități pentru crearea unui machiaj reușit în stilul meu. Obișnuiam să primesc foarte multe întrebări de la fete, cerând sfaturi în acest domeniu.

 

Î:  Deși nu ai o diplomă care să afirme participarea la un curs profesionist de machiaj, te descurci foarte bine. Iți dorești să ai un astfel de job din care până la urmă să îți câștigi existența?

R:  Îți mulțumesc mult pentru compliment! Mi-ar plăcea extrem de mult, pe viitor, eventual în timpul studiilor superioare, să lucrez part-time într-un salon de frumusețe, sau cel puțin să continui să mă perfecționez într-un astfel de mediu.

 

Î: Ce ai de gând să faci după terminarea liceului, având în vedere că ești în clasa a douăsprezecea? Ideile tale legate de acest aspect s-au schimbat pe parcursul anilor sau poate fi numit precum ,,un vis de mic copil”?

R: Țelul meu este de a deveni un arhitect de succes, de asta voi continua studiile în străinătate, urmând să aplic în primăvară. Cu toate că pe parcursul anilor am avut câteva dubii referitoare la ceea ce vreau să devin, prima dată când am spus că aceasta este dorința mea a fost când aveam unsprezece ani.

 

Î: Pe pagina ta personală de Instagram, una dintre postările tale este legată de faptul că acum doi ani ai avut parte de o perioadă mai puțin frumoasă, peste care ai reușit să treci cu succes, pot spune. Care a fost secretul?

R: Secretul a fost motivația de sine. Faptul că am dat dovadă de maturitate încât să realizez că totul este trecător și că acestea sunt doar impedimente menite să te formeze ca și caracter. Am fost conștientă că acest lucru îmi este dat ca să îl pot depăși cu brio, să mă modelez ca om și să devin mai puternică. Totul ține de acceptare și resemnare. Am noroc cu familia mea și oamenii din jurul meu, de la care am primit foarte multă susținere și ajutor, lucru pentru care sunt recunoscătoare.

 

Î: Revenind la prima parte a interviului, de ce crezi că există complexe legate de machiaj? Cum ar trebui să procedăm pentru a ne simți bine în pielea noastra și fără el?

R: Fiecare are complexele lui. Unii oameni folosesc machiajul pentru a ascunde defecte și pentru a se simți mai bine, iar alții îl folosesc pentru a-și evidenția anumite trăsături. Tot ceea ce fac eu ia naștere din plăcere. Stima de sine este un subiect dificil de abordat, după cum știm toți, deoarece are suișuri și coborâșuri. Sfatul meu este ca toată lumea să își ia 5 minute, să se uite în oglindă și să își caute calitățile, căci există! Defectele pe care noi le vedem, cei din jurul tău nu le observă, sau le transformă în viziunea lor în lucruri minunate. Tot ceea ce ne displace este vizibil doar pentru noi!

 

Î: Iar în final, care este mesajul tău pentru tinerii care au un vis pe care  doresc să și-l îndeplinească, însă ceva îi reține și nu sunt siguri cum ar trebui să acționeze?

R: Visurile au un mare impact asupra vieții noastre! Ne țin în viață, ne obligă să evoluăm. Așadar, este de neconceput ca acestea să nu fie urmate! Viața noastră depinde de asta, la fel și viitorul. În viață apar nenumărate piedici, dubii, tristeți, însă acestea nu trebuie să ne țină pe loc. Cu dragoste și cu motivație, se poate orice, doar să îți dorești asta. Cum am precizat anterior, piedicile sunt menite să ne formeze. Dacă există un lucru pe care ți-l dorești din toată inima, atunci nu renunța. Luptă până în pânzele albe! Chiar dacă uneori e greu, succesul de la final este cea mai mare satisfacție! Demonstrează-ți că poți face orice, să devii orice. Mândria pe care o simți când vezi că ai depășit tot greul este de nedescris! Merită tot!

Dacă nu stiați, de curând Cosmina și-a deschis un blog de beauty & lifestyle, debutând cu un articol prin care a enumerat diferite lucruri ce i-au schimbat viața până în momentul de față, dorind să le transmită adolescenților, și nu numai, că e important să eliminăm relațiile toxice, să fim încrezători, sinceri, să acordăm respect celor din jur și multe altele, despre care poți afla intrând pe Cosmina Cosma.

Elevă la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu" în clasa a X-a, profil economic. Este îndrăzneață, perseverentă și creativă. Nu se mulțumește cu puțin și încearcă să realizeze lucruri cât mai frumoase. Deși e la început în echipa POV21, dorește să acumuleze cât mai multă experiență, dezvoltându-se.

Lasă un răspuns