Vedem că acest subiect este foarte discutat zilele astea. Până și un Referendum este pe cale să stabilească anumite modificări. Tinerii însă, practic viitorul țării, au păreri împărțite, dar cu un veșnic punct comun, egalizator și extrem de bine respectat de ambele părți- fiecare are dreptul să facă ce vrea pentru că e democrație.

Cei PRO LGBT declară că nu au nimic împotriva faptului că două persoane de același sex formează cupluri sau familii. „Deciziile lor merită respectate indiferent de ce crede stânga și ce crede dreapta. Importantă e înțelegerea.” declară un intervievat. Aici intervin cei CONTRA LGBT care spun total opusul, că le va fi pătat obrazul și lor și familiei, că vor fi un pericol pentru viitoarele generații de copii, că le provoacă greață ideea în sine și bagă acel tertip cu Biblia care spune tare și răspicat că la început a fost femeia și bărbatul! Da, a fost femeia și bărbatul, după care… au apărut pe lume doi frați, băieți. Unde ajungem la teoria cum că dacă aceștia au fost băieți și existau patru oameni în viață, din care doar o femeie, incestul se încadrează cu siguranță, chit că implică un părinte și-un copil sau frații (după nașterea prin absurd a unui nou membru al familiei Adam&Eva).

Oricum ai da-o, nu crapă bine. Ceva nu e cert. Nu putem implica divinitatea, nu putem implica teoriile și altele. Însă putem apela la istorie. Da, istoria ne poate spune multe. În parcursul lung al acestei civilizații pământene, oamenii au făcut lucruri ciudate și neobișnuite pentru vremurile în care trăiau. Setea de nou și de cunoaștere, ieșirea la suprafață de la monotonie și gura de oxigen proaspăt dat de libertate au stabilit niște lucruri foarte ciudate (teoretic).

Regine, regi, împărați, principi, domnitori, generali, ofițeri, împărătese, oameni de rând, au ales să se afunde în necunoscut. Așa că au avut relații cu persoane de același sex și „prostimea” afla. Se revolta, încercau să schimbe ceva, dar de obicei nu reușeau, autoritățile de obicei astupând cazurile pentru anumite scopuri. Deci noi degeaba ne opunem. Trăim în democrație, unde totul e permis în cadrul unor legi care urmăresc evitarea cazurilor penale, dar nu se ține de codurile morale și alegeri cu sufletul. Lucrurile astea trebuie gândite așa ca-n afară, că doar așa vrem să fim.

 

1 COMENTARIU