Suntem în fruntea clasamentului! Taekwondo-ul ne face mândri că suntem bistrițeni

"în Texte" by

Țările balcanice s-au confruntat săptămâna trecută în lupte de teakwondo. Campionatul Balcanic a avut loc la București anul acesta, iar România s-a întrecut pe ea însăși! Uite ce aport a adus orașul nostru pentru această victorie.

Ediția cu numărul 20 a fost una norocoasă pentru România. Deși nu norocul a fost cel care ne-a pus pe podium, ci munca și perseverența sprtivilor. Dacă în trecut a fost organizată în țări precum Turcia sau Grecia, Federația Română de Taekwondo a insistat ca în anul centenarului competiția să aibă loc la noi acasă. Aproape 600 de sportivi și-au pus în aplicare tehnicile de luptă studiate și au dat ce a fost mai bun. Albania, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Macedonia, Muntenegru și Moldova. Așa arată înșiruite, țarile pe care România le-a întrecut, câștigând locul întâi pe națiuni în cadrul clasamentului general.

Campionatul Balcanic este o competiție din cadrul evenimentelor dedicate centenarului unirii. În an de sărbătoare ne-am demonstrat că se poate! Lotul României la campionat a fost de peste 140 de sportivi. Conform surselor, acesta a avut cea mai bună prestanță la un campionat balcanic. Rezultatele obținute de sportivi în cadrul competiței îi vor califica pentru loturile europene de tineret și cadeți ce vor avea loc în iarnă.

Clubul bistrițean Ilyo a reprezentat orașul cu mândrie, drept dovadă cele 12 medalii aduse acasă. Dintre cele opt medalii de aur câștigate, una aparține campioanei Liana Ionela Musteață. Aceasta a fost declarată cea mai bună sportivă la categoria Juniori în cadrul competiției. Succesul îi este însă familiar, tânăra câștigând locul al treilea la campionatul mondial și plasându-se pe prima poziție la campionatele europene.

”Clubul Sportiv Ilyo a participat cu un lot de 12 sportivi reușind să obțină tot atâtea medalii, dintre care 8 medalii de aur: Liana Ionela Musteață, Mihai Bura, Ana Luiza Bindea,  Raul Mario Filip Mureșanu, Ștefan Gabriel Agrișan, Răzvan Daniel Cociuban, Popan Valentino Michelle, Selena Șolderea ( Poomsae Individual Freestyle), 3 medalii de argint: Tudor Mihai Sas, Selena Șolderea, Vlad Ioan Țenghel, și 1 medalie de bronz: Bogdan Tudorache. Felicitări  antrenoarei Ica Sigartau, instructorilor Orban Ioan Ștefan și Teodor Iacob Ioana, arbitriilor: Leșan Bianca Nicoletta, Zinveliu Denisa Timea. Felicitări  sportivilor și mulțumiri părinților pentru implicarea și susținerea sportivilor!” declară Marius Muti, fondatorul clubului Ilyo.

 

 

 

Elevă la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Îi place să se implice în tot ce apare nou, mereu spontană este dispusă să rişte, face faţă cu uşurinţă provocărilor pentru ca dorinţa de libertate o caracterizează. Face parte din echipa POV21 încă de la început, se implică şi oferă un plus valoare echipei din care face parte.

Lasă un răspuns