Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. Fondat în 2002 și organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, în Cluj-Napoca. A reușit să devină foarte repede cel mai important eveniment dedicat filmului din România și unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale din zonă și a fost poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii, fiind acreditat în 2011 de către Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF). De asemenea, a dezvoltat o platformă educațională puternică pentru copii și tineri, prin intermediul EducaTIFF; care a fost numit Cel mai bun Proiect Educațional din România, la Gala Premiilor în Educație, ediția din 2011.

Producția unică „România neîmblânzită” este un film documentar românesc, lansat în 2018, realizat de casa de producție britanică Off the Fence, în regia lui Thomas Barton-Humphreys, dezvăluind frumusețea sălbatică a României. „În inima Europei se găsește o sălbăticie surprinzătoare, casă pentru o varietate de ecosisteme.” Acest film documentar dezvăluie frumusețea României de-a lungul unui an din viețile diferitelor plante, insecte și animale de pe teritoriul țării noastre. Personajele principale sunt, evident, animalele care luptă pentru supraviețuire în toate cele patru anotimpuri.

Trăim într-o țară foarte frumoasă; lăsând la o parte și ignorând pentru măcar un minut tot ceea ce ține de om, societate, urbanizare sau de exploatare a naturii, ne-am putea bucura – chiar să fim uimiți – de frumusețea specifică fiecărei forme de relief și a fiecărui ecosistem regăsit în țara noastră, dar și de o frumusețe și de o diversitate a naturii care este copleșitoare, atât prin plante, cât și prin insecte și animale.

Așadar, joi, în data de 20 Septembrie 2018, de la ora 18:00, cu intrare liberă și așteptați cu drag, suntem cu toții invitați la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud pentru a ne bucura în număr cât mai mare de frumusețea sălbatică a României, vizionând filmul documentar „România neîmblânzită”.

Articolul precedentÎmbrățișare mortală
Articolul următorDragă singurătate
„Libera me de ignem fidem scriptum est enim in ortum tenebris...”✌?? Student U.B.B. ~ Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Bună! Pe lângă educație, mă pasionează arta, scrisul - arta cuvântului - în mod special. Ador filosofia, ficțiunea, paranormalul, groaza, misterul, drama și îmi place să scriu, atât în proză, cât și în versuri. Valorific, prin cât mai multe detalii și, preponderent, prin narațiune subiectivă: acțiunea, impactul, latura moralizatoare și varietatea interpretărilor oferite unui text. De asemenea, în poezie, cultiv simbolism, o estetică a urâtului patologic, tristețe, nostalgie și profunzimea emoției încifrate. Îmi doresc să plasez cititorul în centrul poveștii ori să îl pun pe gânduri; să ofer idei, momente, perspective, teme și motive de reflectare sau contemplare.