Influența Youtube-ului românesc în dezvoltarea minorilor

"în Texte/Păreri și opinii" by

Vorbesc aici despre copii, care reflectă vârsta de maxim paisprezece ani, care ascultă cu sfințenie de vlogeri. Indiferent că e vorba de un cactus lins sau mușcat, artificii aprinse-n fund, consumarea unor lucruri necomestibile, la fel și cu băuturile, acești vloggeri își întrec crunt respectul de sine și încearcă să „semnalizeze” că au lipsă câțiva neuroni, ăia fiind și singurii. Preferă să se înjosească pentru un gram de bani, preferă să se umilească pentru zece vizualizări și preferă să își expună viața privată pe internet cu scopul de „a amuza” publicul care înghite toate nimicurile prezentate de ei. Problema este la oamenii care permit promovarea acestor banalități care s-au metamorfozat în definițiile: Prostiei, Penibilului și Retardului la un nivel ridicat.

Cuvintele astea mari pot fi verificate cu ușurință. Unul dintre acei care promovează… hai să numim „PPR” este un vloger din Republica Moldova care are o pasiune extrem de emoționantă pentru un cactus frumos și plin de ace, așa cum îi place lui. Acesta își împărtășește cu el elementul bucal de bază în masticație, exact pe instrumentul de apărare al cactusului, după care se alege cu un cadou frumos   –  o limbă înțepată (de precizat e faptul că nu mă refer la româna pe care moldovenii o stâlcesc groaznic).

Deci, minorii ce să înțeleagă? Ei înțeleg că relațiile deschise cu cactuși sunt permise, că artificiile sunt pentru anumite orificii ale corpului uman, că nisipul, noroiul, Cloroxul, soluțiile de curățat, plasticul sau orice alt lucru ciudat sunt comestibile și perfect normale.

Mă feresc de orice polmică, dar ăsta e adevărul, asta se promovează. Bine, sunt și foarte mici excepții, care fac și calitate nu doar o cantitate net inferioară oricărui produs finit din domeniu. Ceea ce se mai înțelege e că suntem copiatori și nu știu de când românii imită chinezii, să ia absolut orice, să îl facă mai prost și mai penibil și mai apoi să se aștepte la o laudă, ceva, acolo.

Toate ca toate, dar să vezi ce fac copiii! Încep să replice acțiunile acestor mari creatori de conținut și încep să își facă publică viața și modul de a trăi, prin penibil, absurd și pe… românește!

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*