România are anual sute de mii de bolnavi și suspecți de cancer. Această boală a început să se dezvolte tot mai tare când o atomocentrală de la Cernobîl a explodat, aceasta fiind de proporții mondiale. România, învecinată Ucrainei, țara în care orașul Cernobîl a devenit un oraș fantomă, a suferit și suferă din pricina acestui accident atomonuclear.

Cancerul cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, este un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului. Nu toate tumorile sunt canceroase; tumorile benigne nu se răspândesc la alte organe. Posibile semne și simptome includ, printre altele: un nodul nou apărut, sângerări anormale, tuse prelungită, pierdere în greutate fără explicație și modificări ale scaunelor. În timp ce aceste simptome pot indica existența cancerului, acestea pot apărea și datorită altor probleme. Există peste 100 de tipuri diferite ce cancer care afectează corpul uman.

Fumatul este cauza a 22% dintre toate cauzele care tumorile maligne. Restul, în cea mai mare parte provin din radiații. Mai sunt de precizat și bolile ca hepatita,  ereditatea.

Românii luptă cu morile de vânt încercând să curme suferința pe care această boală  o dezvoltă. Bolnavii de cancer din România nu au unde să se ducă, la cine să apeleze… în țară. Sunt puși să își vadă corpul transformându-se într-un leș dezorganizat, pierdut de luciditate și forță. Secțiile sunt pline, bolnavi la tot pasul și din păcate autoritățile se uită cu dezaprobare.

Tot ce le rămâne oamenilor e să gândească pozitiv sau să plece din țară, acolo unde sănătatea e mai presus de-o șpagă grasă.