Clickbait-ul în România se încadrează de multe ori de către internauți la spam, dar sunt și cititori de media&CanCan care nu fac diferența între calitate și cantitate sau între multele articole ridicole, nesemnificative, care au rolul de a face publicul să citească o banalitate. Se bălăcăre într-un absurd care ține de domeniul prostiei și asta nu e de iertat.

Clickbait, pe românește este o capcană prin care tu accesezi un link care trimite la un articol. Titlul este atât de bine gândit să atragă, încât nu reziști. Acesta se leagă și de poza pe care o postează administratorul. De exemplu, titlul este ,, Un mare actor român s-a stins din viață! Vezi despre cine e vorba!”. Poza alăturată este cu Florin Piersic și e normal să verifici dacă este adevărat, dar când intri în articol te întâmpină un text scurt care spune „Nenea Goe Pandișpan, de pe strada Trandafirul Tuciuriu s-a stins din viață, a făcut parte dintr-o trupă de amatori de spirtoase și îi urmărea în tinerețe pe marii actori români.”

Total lipsit de esență, sens sau calitate. Nici măcar cantitate nu e, dacă stai să te gândești mai bine. Deci pentru asemenea porcării nu se înghesuie nimeni să scrie consistent. Să fie titlu care atrage. Așa că baba Neghinița care are o casă mai ieftină decât laptopul sau telefonul de pe care navighează poznaș pe Facebook, nu are de unde să știe că acel articol e gunoi, continuă să citească gunoaiele astea și până la urmă, s-a atins punctul dorit. Îndobitocire. Da, prin împroșcare de mocirlă aleasă din cel mai mare și maldăr de bălegar cu paie, se îndobitocește masa populației subdezvoltate și needucate, fără cinci clase ( rar când au mai multe decât trenul) și rămân cu impresii greșite. Aici să nu se generalizeze. Vorbesc într-o particularitate care tinde la generalitate în scurt timp, pentru că, să fim serioși, puțini oameni de la țară își permit să stea pe net când vaca e nemulsă, brazda nelucrată, pentru care merită toate aprecierile noastre. Da, cineva muncește în țara asta!

Efectele clickbait-ului nu se rezumă la îndobitocire, dar articolele bune, gândite și create așa cum trebuie, sunt lăsate la urmă și citite de un grup restrâns, lucru care nu aduce redactorilor decât lacrimi, suspin sau deznădejde. Nu, nu-i scenariu de film, ci e o realitate, Ce poți face când articolele de genul pur și simplu te desființează? Nu poți face nimic, poți să stai și să aștepți.