Fii parte dintr-o mișcare globală! ,,Hai să ne strângem 1.000.000!”

"în Texte" by

,,Pe 15 septembrie facem curățenie în toată țara!”, ne transmit cei care fac parte din campania ,,Let’s do it, Romania!”.

România este una dintre cele 150 de țări care s-au alăturat rețelei internaționale ,,Let’s Do it World!”, fiind chiar a patra care a organizat o astfel de acțiune națională de curățenie. Anul acesta, campania ,,Let’s do it, Romania!” își propune să strângă într-o singură zi un milion de români care să contribuie la curățarea acestei țări. Lucrurile de care vei avea nevoie sunt: o pereche de mănuși, saci și oameni alături de care să împarți această frumoasă experiență. Sau poți contribui chiar tu la echiparea unui grup de patru voluntari, prin trimiterea unui SMS în valoare de 5 euro la 7473 cu textul ,,LDIR”. Oamenii care au inițiat această organizație  urmăresc anumite valori, printre care se numără:

  1. FERICIREA – ,,Molipsim lumea cu optimism și cu încrederea că lucrurile bune sunt și posibile.”
  2. CURAJUL NEBUN – ,,Spargem bariere cu idei și proiecte ce nu s-au mai făcut niciodată. Avem curajul de a lupta pentru visurile noastre cu pasiune, oricât de nebunești ar părea.”
  3. SPIRITUL DOER – ,,Suntem oameni implicați care <<acționează>> și nu doar <<vorbesc despre>>. Credem în puterea exemplului și mobilizăm sute de mii de voluntari în același spirit.”
  4. SUSTENABILITATE – ,,Suntem responsabili față de resurse și îi învățăm și pe ceilalți să le prețuiască. Iubim și respectăm planeta Pământ.”
  5. ECHIPA – ,,Credem în <<împreună>> și știm că oamenii sunt sufletul oricărei mișcări. Avem încredere unii în alții, ne respectăm și avem toleranță pentru diferențele dintre noi.”

Chiar zilele trecute, președintele țării, Klaus Iohannis, a participat la o astfel de acțiune în Pădurea Cernica, afirmând faptul că ,,Avem o ţară extraordinar de frumoasă. Din păcate, mulţi consideră că natura este un fel de groapă de gunoi. Noi, ceilalţi, care înţelegem că natura trebuie păstrată, îngrijită, venim şi strângem gunoaiele. Este important să înţelegem că natura trebuie păstrată, mediul trebuie păstrat curat. Şi până când înţeleg toţi să nu mai aruncăm tot felul de gunoaie e bine să dăm astfel de exemple”

Intră acum pe site-ul www.letsdoitromania.ro, înscrie-te în patru pași simpli și nu uita să spui și mai departe, creându-ți o echipă alături de care să participi la Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day. Puteți alege zona pe care va urma să o curățați prin intermediul aplicației World Cleanup, disponibilă pentru iPhone și Android.

Elevă la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu" în clasa a X-a, profil economic. Este îndrăzneață, perseverentă și creativă. Nu se mulțumește cu puțin și încearcă să realizeze lucruri cât mai frumoase. Deși e la început în echipa POV21, dorește să acumuleze cât mai multă experiență, dezvoltându-se.

Lasă un răspuns