Vă pregătesc din nou o carte pe care o să o adorați încă de la titlu, este vorba de „Cei care merită să moară” de Peter Swanson ce vă cuprinde într-o poveste terifiantă, fascinantă și plină de suspans ce nu dorește să vă dea drumul vreodată.

Punând accent pe un scurt rezumat al operei, aș descrie miezul întregii „aventuri”: „într-un zbor de noapte de la Londra la Boston, Ted Severson o întâlnește pe fascinanta Lily Kintner. La un pahar, cei doi, străini până atunci, încep un joc al adevărului, dezvăluindu-și unul altuia detalii foarte intime.

Ted povestește despre căsnicia lui ratată și despre cum e convins că soția sa, Miranda, îl înșală(…). Jocul capătă însă o notă mai sumbră atunci când Ted afirmă, mai în glumă, mai în serios, că ar fi în stare s-o ucidă pe Miranda pentru purtările ei. Fără a sta pe gânduri, Lily îi propune să-l ajute”. Cu siguranță v-am captivat atenția, dar fiind o cititoare care preferă să surprindă cele mai grozave cărți lecturate, pot afirma că autorul preferă să ne trimită pe piste false, schimbând între ei criminalii și victimele îndeajuns de repede încât să exclami: „mai vreau!”

De asemenea, scenele „picante” nu lipsesc din crearea diegezei, Ted va fi surprins cu cine-l înșală Miranda, iar trecutul lui Lily este pavat cu prea multe regrete care au format-o să devină ceea ce nu și-a dorit vreodată să ajungă. Țin să dezvălui faptul că este una din puținele cărți care conține o răzbunare nemiloasă, asta legat de trecutul personajului feminin, un secret pe care î-l împărtășește doar lui Ted: experiența în arta crimei, dobândită de timpuriu în viață.

Cum îmi place să cred că nu veți trece cu vederea peste această carte, care mie „mi-a pus capac”, bineînțeles, finalul este unul care vă va lua prin surprindere și din propria experiență, va dăinui în subconștient. Nume: Mușină Maria Recenzie „Cei care merită să moară” de Peter Swanson