Secrete, suspecţi, dovezi şi codul penal altfel zis şi Cum să scapi nepedepsit(How to get away with murder)

0
258 views

Ăsta a fost serialul care mi-a captivat atenţia vara asta şi nu pentru că mă atrage nemaipomenit al 5-lea amendament, sau mă ia cu leşin când văd un avocat în costum, ci pentru că m-a făcut să îmi folosesc lógica. Nu credeam că voi folosi nimic din ce mi s-a predat în liceu dar, uite-mă la două noaptea încercând să îmi dau seama cine e cu adevarat vinovatul.

Serialul are până acum 4 sezoane, fiecare de 15 episoade. E genul de serial în care oricât ţi-ai face conexiunile pe hârtie tot s-ar putea să ratezi un mic detaliu care să îţi puşte capul.

La început serialul un pare cine ştie ce: o profă care predă drept penal de la facultă îşi alege nişte elevi care să lucreze la firma ei de avocatura şi devin cumva mici spiriduşi ai moşului care se vor implica într-o anumită măsură sau nu în cazurile pe care firma le preia. Te aştepţi să fie genul de serial tipic crime invetigation: în fiecare episod, un caz nou, but no, SPOILER ALERT, ei vor reprezenta avocaţii apărării unor criminali, detaliile contează şi fiecare efect are la bază cauze pe care le afli dacă te faci comod şi vezi serialul, o să le înţelegi treptat. Serialul ăsta necesită răbdare, dar merită să nu te laşi bătut.

Primul sezon e putin light, până ajungi să cunoşti personajele şi pană se stabilesc relaţiile între personaje. Trebuie să recunosc că şi eu am abandonat serialul ăsta după primul sezon. “Greşeală!” Dar, din lipsă de ocupaţie, şi din lipsă de episoade noi la serialele pe care deja le urmăresc, am decis să îi mai dau o şansă.  But oh boy! Sezonul 2 şi 3 au o acţiune care te lasă cu gura căscată, sau cel puţin te vor face să vezi si următorul episod. Nu voi vorbi de sezonul 4, pentru că încă nu l-am văzut, dar dacă va fi cel puţin la fel de bun ca şi precedentele, no social life for me!

Serialul ăsta te face să realizezi că justiţia nu-i tocmai pură dreptate ci contează cât de bine pot trasa scenariul nişte avocaţi, cărora le place puterea  şi nu neapărat că sunt nişte opere de caritate umblătoare şi vor binele lumii, marii eroi Marvel.

Pentru cinefili profa e jucată de Viola Davis. Femiea asta a reuşit să transforme un personaj aparent plictistor într-o femeie puternica, o mama urs, la care ţi-ar fi frică să îi spui “doamnă” ci îţi va intinde mărunţii, nu te va mai întreba cât e pătrunjelul la piaţă. E personajul meu preferat din tot serialul pentru că, pe langă că emană respect şi putere, nu doar că e cu un pas înaintea tuturor, pentru ea deja s-a dat aurul la sprint 200 m.

În toamnă se anunţă şi sezonul 5, dar, până acolo mai avem nevoie de semnal bun la internet şi mule gustări.

Secrete, suspecţi, dovezi şi codul penal altfel zis şi Cum să scapi nepedepsit

Mocean Ariana