Da, știu. Scriu chestiile astea doar că să mă descarc. Fiecare în felul lui bănuiesc. Ideea este că recent m-am despărțit de prietena mea şi trebuie să recunosc că este o perioadă mai ciudată. E o perioada în care sincer… Nu știu ce să fac. Nu știu cum să reacționez, sincer. Asta pentru că oricât ai vrea să negi, să pari de puternic și de nepăsător… Dacă ai fost într-o relație de lungă durată, știi că e greu să faci sentimentele să dispară peste noapte. Poate nu vor dispărea niciodată. Pentru că într-o relație de lungă durată, acea persoană pe care o iubești a avut un rol important în viața ta de zi cu zi, în comportamentul tău și în dezvoltarea ta ca persoană.

Acum, după cum am spus, scriu asta că să mă descarc. Ca să scot din minte acele gânduri care mă tulbură și care mă sâcâie enorm. Acum încerc să mă gândesc în retrospectivă la tot ce a fost. Și realizez greșelile pe care le-am făcut. Și știu că o parte din vina pentru despărțire este a mea. Aș fi un nemernic să spun că nu am avut nicio vină. Însă sunt gata să jur în fața oricui că am încercat din toate puterile mele să fac să meargă, să fac să fie bine. Așa am făcut și în prima relație și așa o să fac și de acum încolo. Pentru că știu că dacă vrei ceva să iasă bine trebuie să pui suflet și să muncești. Însă o relație înseamnă muncă în echipă. Eu mi-am dat silința. Doar că… atât cât am putut. Mai mult de atât nu am ce face. Unii poate o să mă judece spunând că tot ce spun acum e doar vrăjeală și că de fapt nu am încercat. Alții o să fie de partea mea. Ideea e că o despărțire doare. Și am realizat că nu trebuie să te gândești că doar tu ești de vină. Pentru că dacă v-ați despărțit înseamnă că pur și simplu nu a fost să fie. Nu s-au potrivit caracterele, idealurile și visele.

Am fost crescut de către femei toată viața. Și o lecție importantă pe care am primit-o este despre ce înseamnă iubirea pentru o femeie. Înseamnă afecțiune, înseamnă ajutor, să îi fii aproape la nevoie, să o aperi când îi e frică, să ai încredere în ea și să o vezi așa cum este. Pentru că la rândul meu, ca bărbat, am avut parte de aceste lucruri în relații. Am avut parte de iertare când am greșit, am avut parte de afecțiune, am fost ascultat când am avut ceva pe suflet și am primit un sfat când am fost în impas.

Știu că o despărțire doare. Întotdeauna o să doară. Uneori doare o zi, alteori o săptămână, o lună sau chiar ani. Dar viața merge înainte. Și mai devreme sau mai târziu totul o să fie bine. Și mai devreme sau mai târziu vei găsi din nou iubirea. Doar că trebuie să știi să îți îndrepți greșelile, să încerci încontinuu să devii mai bun. Și să nu te gândești că doar tu ești de vină pentru ce s-a întâmplat. Pentru că totuși… O relație e munca de echipă.

Și mai ales… Nu contează că ești femeie sau bărbat, trebuie să știi că nu toți sunt la fel. Nu toți bărbații sunt la fel și nu toate femeile sunt la fel. Toți suntem diferiți. Și undeva acolo vei găsi cu siguranță pe cel/cea perfectă/ă pentru tine.

 

Și ca notă de subsol, țin să le mulțumesc prietenilor mei și familiei mele. Celor care au încredere în mine, care mă susțin. Care mă ajută să trec peste toate momentele grele și fără de care nu aș fi devenit persoana care sunt acum. O persoană de care pot să spun că sunt mândru că am ajuns așa cum sunt.

Cira Cristian