Haideți să facem un bine! Pe 2 septembrie toate drumurile duc spre Schullerwald

"în Texte" by

În fiecare zi , locul în care trăieşti se degradează câte puţin din cauza deşeurilor aruncate la voia întâmplării.

Zilnic văd oameni care aruncă pe jos ambalaje, sticle plus alte resturi, deşi coşul de gunoi se află la un metru distanţă.

Nu vorbesc doar despre copii şi adolescenţi, am văzut şi oameni maturi care fac aşa ceva.

Educația unora lasă de dorit, iar feedback-ul este pentru toți, cel negative, desigur!

Din fericire, sunt şi oameni cărora le pasă de mediul în care trăiesc şi doresc să contribuie la schimbarea de mentalități, la schimbarea societății în bine, pentru armonie.

Creative Ideas of Youth people to Society desfăşoară începând cu luna august proiectul COLOR SELECT. Scopul constă în informarea bistriţenilor cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor și atragerea atenției în acest sens.

Peste 120 de tineri mobilizaţi în activităţile proiectului, 10 marşuri prin oraş, 4000 de ghiduri de informare distribuite pentru bistriţeni, iar principal activitate este o ecologizare ceva avea loc duminică 2 septembrie în Pădurea Schullerwald.

Pe scurt, proiectul vizează o campanie de informare privind colectarea selectivă a deşeurilor, rolul şi metodele ce trebuie aplicate la nivelul municipiului nostru.

Bistrița are o problemă reală în colectarea selectivă a deșeurilor, fapt pentru care mai mulți tineri au luat invițiativă. Unul dintre ei este Neamţi Raul Ciprian, cel care a pus pe picioare proiectul COLOR SELECT.

“Se pleacă de la ideea că dacă doreşti să cunoşti o persoană, este de ajuns să arunci o privire în coşul de gunoi. La fel se întâmplă şi la nivelul comunităţii, ceea ce nu reuşesc ei să realizeze, să se organizeze, să se alinieze la nişte norme care funcţionează modern”. – Neamti Raul Ciprian.

Mai mulți susținători și-au dat deja acordul de implicare. Unul dintre ei este Consiliul Judeţean al Elevilor Bistrita-Năsăud, organizație de tineret care contribuie la rezolvarea multor probleme la nivel de județ.

“În zilele noastre vorbim tot mai mult despre schimbare, despre dezvoltare, despre o societate mai bună. Din păcate, nu vorbim suficient de mult despre cum schimbăm, cum dezvoltăm, cum facem să ne fie bine. Considerăm că schimbările încep prin lucruri mici, de aceea facem apel la interesul cetățenilor pentru implicare în procesele ce stau la baza unui mediu mai sănătos. Trebuie să conştientizăm importanţa colectării selective a deşeurilor. Ne dorim ca toţi să fim părtaşi la dezvoltarea comunităţii în care trăim.” – Daniel Flore – Președintele Consiliului Județean al Elevilor Bistrita-Nasaud.

În cadrul proiectului se va realiza cea mai mare machetă din PET-uri cu scopul de a atrage atenția asupra acestei probleme.

“Dorim să atragem atenţia asupra faptului că merităm să trăim decent, că se poate. E timpul să nu mai dăm vina pe mentalitate, ci pe confortul propriu. Nimic nu e greu. În schimb, natura oferă un feedback tuturor prin lege- nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.” – Neamți Raul Ciprian

Invităm toți doritorii să ia parte la activitățile care au loc în 2 septembrie în Pădurea Schullerwald.

Florina Dan

Izabela Ilvan - 17 ani, elevă la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu", profil mate-info. Pasionată de artă și științe. Adoră cărțile și filmele, mai și scrie câteodată. O fire deschisă și dornică să afle cât mai multe.

1 Comment

Lasă un răspuns