Trecând de la recenzia cărții „Așteptându-l pe Nick” care ne-a condus pe aripile iubirii, de data aceasta doresc să continui „aventura”, vorbind despre cartea „Promisiune mincinoasă ”scrisă de Howard Roughan; aș zice: un thriller psihologic cu destule întorsături de situație, având în centru cele mai captivante scene ce te vor lăsa cu sufletul la gură. Ca să nu sufoc întregul mister prin a prezenta cartea, prefer să surprind un pasaj enigmatic menit să dea târcoale imaginației voastre:

Într-o seară, târziu, doctorul David Remler, psiholog la New York, primește un telefon neliniștitor de la noua sa pacientă, Samantha Kent. Îngrijorat, Remler dă o fugă s-o ajute, în speranța că va împiedica un șocant act de violență să ia proporții. Habar nu are ce-l așteaptă: este atras cu iscusință într-o capcană îngrozitoare. O istorie seducătoare, plină de suspans, cu întorsături nebănuite”.

V-am făcut curioși? Gândindu-mă că nu am rezistat cărții până ce nu am terminat-o, ceea ce e cu adevărat fascinant e cum femeia are capacitatea de-a-l „captura” pe bărbat în cele mai ascunse mistere ale ei, cum reușește Samantha Kent ( sau oare numai ea?) să-i străpungă mintea unui psiholog atât de renumit? Dincolo de înfățișări și măști neîntâlnite, de sentimente apuse ce reînvie, de un trecut ce bântuie prezentul, de acțiuni ce sfâșie viitorul, Remler, care rămăsese văduv în urmă cu 3 ani, se lasă prins în mrejele unei femei care îl conduce spre un drum al pierzaniei, dar, cum orice carte are farmecul său, cunoaște iubirea adevărată ce nu credea că îi va mai apărea în viață.

 

Lăsând de o parte indiciile unei astfel de aventuri, continui de a contura faptul că Howard Roughan, autorul cărții, are o poveste funny în spatele romanului, totul pornind în urma unei conversații cu o femeie care mergea la psiholog, gândindu-se mai apoi dacă doctorul poate fi de încredere și pacientul nu? Poate fi un psiholog prostit de cineva care pretinde că e altcineva? Cum acesta avea inspirația dorită doar într-un singur loc, mai exact în tren, însă soția sa nu l-a lăsat să-și construiască un vagon adevărat în curte, atunci când se bloca și nu putea finaliza o scenă, inventa o scuză pentru a lua trenul.