Unul dintre cei mai cunoscuți actori de comedie contemporani români este Toni Ionescu, cunoscut ca și Mârlanu din unul dintre cele mai longevive seriale românești, dacă nu chiar cel mai longeviv, Trăzniții. Acesta a acordat în exclusivitate pentru revista noastră un interviu.

 

Î: Pasiunea pentru teatru a început în perioada copilăriei sau se face vinovat  un ,,microb” al adolescenței?

R: Dragostea pentru teatru a înflorit în mine încă din fragedă pruncie. Primul rol l-am avut în fața casetofonului, când înregistram glume pe mai multe voci. Din păcate nu mai am înregistrările. Ascultam la radio vocile marilor actori și eram fascinat. Cu timpul acest „microb” s-a dezvoltat până am ajuns să fac din asta o meserie.

 

Î: Când ați avut primul contact cu scena?

R: Primul contact cu scena a avut loc când eram prin clasa a IX-a la un club de cartier. Iar primul mare spectacol a avut loc într-un parc public în fața unei audiențe de vreo 3.000 de persoane. Emoțiile au fost pe măsură.

 

Î: Cum ați ales să pășiți în lumea televiziunii?

R: Am realizat la un moment dat că televiziunea e o formulă rapidă de a ajunge cunoscut unui public numeros. Am avut dreptate. Astăzi sunt cunoscut peste tot în lume (mă refer la comunitățile de români pe care i-am întâlnit în diaspora).

 

Î: Care sunt lucrurile pe care le-ați învățat în toți anii în care ați filmat împreună cu colegii dumneavoastră de la Trăzniții și mai vechiul Stress?

R: De învățat, învățăm tot timpul. Pot spune că am acumulat o experiență pe care mulți artiști și-ar dori să o aibă. Faptul că sunt autodidact m-a ajutat să înțeleg și să aprofundez această meserie. Am încercat să dăruiesc din cunoștințele acumulate și celorlalți din jurul meu, dar dacă nu te naști cu un pic de talent, nu poți ridica ștacheta la un nivel superior. Este valabilă și reciproca. Poți să ai talent cu carul, daca nu îl educi, te risipești în van.

 

Î: După plecarea dumneavoastră din serial, ați început să dezvoltați un canal de Youtube. Ce a influențat această alegere?

R: Am fost influențat de fani, care mă „bombardau” cu mesaje pe Facebook, cum că vor să mă vadă sub orice formă. Atunci am luat hotărârea că mă pot exprima în plan artistic și nu numai, prin intermediul internetului.

 

Î: În presă apar diferite „bârfe” cum că din toamnă veți reveni la Trăzniții. Puteți confirma această afirmație?

R: Este adevărat… da… din toamnă mă întorc pe micile ecrane la „TRĂZNIȚII”, mai exact din 17 septembrie. Deja am început filmările. Am venit în forță și sper să pot revigora serialul și să-l aduc din nou pe linia de plutire.

 

Î: Am observat că organizați spectacole de tipul „one man show”. Care este răspunsul general al spectatorilor după încheierea fiecărui show?

R: Pentru mine a fost o bucurie reîntâlnirea cu spectatorii. Unii au fost încântați, alții au fost uimiți să constate că nu a venit „Mârlanu” din Trăzniții, ci îl au în față pe actorul Toni Ionescu. Au mai fost și persoane oarecum nemulțumite că nu folosesc un limbaj vulgar ca ceilalți comedianți care fac Stand-Up Comedy. Într-o seară un spectator mi-a reproșat că nu a râs atât de mult ca la spectacolul lui „Cutărescu”. L-am rugat dacă îmi poate povesti ceva din acel spectacol. Nu și-a adus aminte nimic. L-am întrebat din nou: De la spectacolul meu, dacă te întreabă cineva despre poveștile istorisite de mine, ai ce povesti? Mi-a răspuns că cel puțin șase sau șapte subiecte le poate repovesti. Asta înseamna un spectacol bun. Atunci când spectatorul rămâne cu amintiri.

 

Î: Ați jucat un personaj ultra iubit de către telespectatori, pe Mârlanu Ferdinand I. Cât din el regăsiți în dumneavoastră?

R: În fiecare din noi există câte un mic Mârlanu. Cred că oamenii se recunosc un pic în personaj… poate de aceea este atât de iubit. Vă dați seama că este inspirat din realitate. Nu știu cât din el sălășluiește și în mine, dar e clar că o sămânță e în fiecare, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu.

Î: Care sunt pasiunile dumneavoastră?

R: Comedia și călătoriile.

 

Î: De unde vine pasiunea pentru călătorit?

R: E simplu… din dorința de cunoaștere și bucuria de a întâlni oameni și locuri noi.

 

În încheiere aș vrea să salut cititorii publicației dumneavoastră și să-i anunț că îi aștept cu mare drag pe micile ecrane. – a declarat pentru POV21 Toni Ionescu