Dacă iubiți bucatele tradiționale românești, înseamnă că vă place la nebunie și pâinea de casă. Nici o altă pâine nu se compară cu cea făcută de tine, acasă, frământată de mâinile tale și coaptă în cuptorul tău! Îți place pâinea de casă, puțin înmuiată în vin sau consumată cu diferite alimente, chiar și pe timp de vară.

Ați vrut să preparați pâinea de casă, dar niciodată nu ați îndrăznit, din teama de a nu da greș? Prindeți curaj și luați în mâini toate ingredientele necesare! Cu puțină încredere în voi, veți reuși.

Cea mai simplă rețetă de pâine de casă:

1 kilogram de făină

50 de grame de drojdie

3 linguri de zahăr

4 linguri de ulei.

o jumătate de litru de apă călduță.

Se pune făina într-un vas, împreună cu ingredintele de mai sus. Apoi se adaugă apa călduță un pic câte un pic, până se formează compoziția. Când s-a format coca, se ia din vas și se frământă. După ce ai terminat de frământat, aluatul se lasă la dospit, preț de 30 de mine. Coca se lasă neapărat la temperatura camerei. După cele 30 de minute, aluatul se ia și se mai frământă 2-3 minute, cât să formați forma de pus în tavă. Se lasă la copt la temperatura de 190 de grade C, aproximativ 30-40 minute.

După ce se scoate din cuptor, pâinea de casă se umezește cu apă rece. Folosiți o pensulă. Se înfășoară într-un prosop uscat, asta pentru a nu se usca coaja pâinii. Puteți să vă înfruptați din pâinea de casă după aproximativ zece minute!

Poftă bună!