Ex Animus, stelele rockului bistrițean. Voi îi cunoașteți?

"în Texte" by

Luciana (chitară solo), Codrin (bass),  Bianca (vocalist), Sergiu (vocalist) și Mihai (tobe) – 5 adolescenți ce au devenit un întreg – Ex Animus. O formație de liceu bazată pe genurile rock și metal, cu planuri de viitor. Momentan, sunt în lansare, dar ei cred (la fel și eu) că vor ajunge una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate trupe din țară, fiindcă știu și vor să cânte doar din plăcere.

 

Î: Pentru început, cum s-a născut Ex Animus?

R (Luciana): Ex Animus s-a născut în 2016 sub îndrumarea profesorului Claudiu Copaciu.

 

Î: Care a fost cea mai memorabilă experiență de când vă numiți Ex Animus?

R (Luciana): În prima formulă,  au fost memorabile concertele organizate de domnul profesor Copaciu în 2016 și 2017. Formația a suferit schimbări și, astfel, am reușit să ajungem la Festivalul Celtic Transilvania, pe care o putem considera cea mai memorabilă ieșire. După o nouă transformare, am participat și la Valea Străjii Motorfest.

 

Î: Aveți o trupă-idol? Dacă da, considerați că ați adaptat anumite lucruri în ceea ce privește atitudinea unei trupe rock?

R (Luciana): Trupa-idol am putea spune că este Metallica. Ex Animus este o expresie în latină care înseamnă „dincolo de suflet”. Ideea a venit de la semnificația pieselor cântate de noi, care sunt de fapt proteste împotriva războiului, drogurilor, a politicii mondiale negative, a tuturor lucrurilor care mutilează sufletul omului. Simțind pulsul inimii, ne-am adaptat, nu neapărat unei atitudini specifice unei trupe rock, ci mai degrabă  unui stil de muzică rock și anume metal.

 

Î: Până acum ați participat la 2 concerte în Baia Mare și la Valea Străjii Motorfest. Care este festivalul de muzica rock/metal la care vă doriți să participați la nivel local, în Bistrița? Dar la nivel național?

R (Codrin): Momentan, cel mai mult ne dorim să participăm la Zilele Bistriței de anul acesta. Și vom face acest lucru duminică la ora 19, pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Vrem tare mult să fim auziți mai ales de prieteni/familii și de oamenii din orașul nostru de proveniență. Până acum nu am avut ocazia să participăm la niciun concert din Bistrița, decât la 2, organizate de domnul Copaciu la Liceul cu program Sportiv cu ocazia Școlii Altfel. Acesta este primul concert serios la nivel local. Trăim în decepții. Organizatorii Festivalului WTF ne-au promis că vom participa la această ediție, dar din mai multe motive nu ne-au mai ajutat. Cel mai mult am dori susținerea din partea organizatorilor de concerte/festivaluri din Bistrița deoarece dorim să ne afirmăm pe scenă. Mai ales că peste tot unde am vorbit de concerte am specificat faptul că nu dorim să fim plătiți pentru prestația noastră, ci dorim să cântăm doar din plăcere. Și,  cu toate astea, ei ne-au respins. La nivel național, am dori să accesăm din nou Festivalul Celtic Transilvania din Beclean deoarece participă numeroase trupe faimoase și din alte țări, Motorfest-ul din nou și eventual Way Too Far, dacă vom fi acceptați.

Î: Considerați că publicul bistrițean este din ce in ce mai atașat de tot ce înseamnă muzica rock/metal?

R (Sergiu): Publicul bistrițean, în special tineretul, caută distracție. Muzica rock și metal ajunge din ce în ce mai populara în Bistrița din acest motiv.

 

Î: Cu toate acestea, sunteți o trupă formată din liceeni. Cum vă privesc ceilalți din jur (colegi, profesori)?

R (Bianca): Majoritatea prietenilor, cât și a profesorilor ne susțin și ne încurajează constant. Ne sunt adresate des cuvinte de laudă cu privire la prestațiile noastre și la modul în care putem îmbina școala cu muzica.

 

Î: Care este punctul forte al acestei trupe?

R (Codrin): Punctul forte al formației este faptul că toți suntem foarte serioși și capabili de o muncă de durată și de calitate. Repetițiile se desfășoară aproape zilnic și petrecem ore în șir. Un alt punct forte ar fi faptul că melodiile cântate de noi au o audiență foarte mare și sunt cântate la fel ca și cele originale, respectate întocmai după tabulaturi.

 

Î: Cum vă  vedeți peste câțiva ani?

R: Mihai – Eu peste câțiva ani mă văd cântând într-o formație,  cântând la tobe, dar probabil mult mai bine.

Codrin – Momentan nu ne putem gândi pe o distanța foarte mare pentru că suntem elevi și mai devreme sau mai târziu,  fiecare va pleca pe alt drum, dar cât vom rămâne împreună, ne vom da toată silința să ajungem cât mai sus posibil.

 

Let’s rock together with Ex Animus, duminică, începând cu ora 19, pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, fiindcă trebuie auzită  vocea tinerilor talentați. De pretutindeni.

Florina Dan, 17 ani, elevă, uneori cufundată în realitatea prezentă. Îi place arta, scrie de când (nu) se știe și se plimbă cu teatrul de mână, încercând să se (re)găsească.

Lasă un răspuns