Made with Square InstaPic

Dacă nu ați înlăturat dorința de a citi, ei bine, de data aceasta vreau să vă vorbesc despre una dintre cărțile Norei Roberts, mai exact „Așteptându-l pe Nick” din seria „Familia Stanislaski”. Ca să vă dați seama cât de talentată este Nora: a fost singura scriitoare care a reușit să mă conducă de la serii nesfârșite despre vampiri, vârcolaci, fantome etc. pe o cale atât de romantică și plină de mistere.

Cartea pune în evidență povestea unei tinere de 24 ani care, după anii petrecuți alături de părinții și frații ei, având de fiecare dată sprijin în cazul în care va cunoaște eșecul, Frederica Kimball este pregătită să-și ia viața în dinți și să se descurce pe propriile picioare. Primul său scop este de a-și găsi o casă în New York, orașul în care a ales să se stabilească dintr-un motiv bine întemeiat, cel de-a-l face pe Nick LeBeck să se îndrăgostească nebunește de ea. Își dorea să nu mai pară o copilă în fața lui, acea „micuță Freddie” s-a îndepărtat de mult de ceea ce reprezenta astăzi, a așteptat o viață să crească și să fie capabilă să-l aibă cu adevărat, zece ani de când îl așteaptă, iar acum e atât de aproape să fie al ei. Pasiunea lui Fred este muzica; simțea că o definește, iar mutarea în New York îi dădea prilejul de a se afirma ca textier pe Broadway.

Întâlnirea sa cu Nick i-a produs un șoc total; se trezește brusc cu o femeie încăpățânată, pasională, superbă, care a reușit să-i dea viața peste cap. El este un compozitor de succes, iar ideea lui Fred de a colabora împreună îl macină din ce în ce mai mult. Însă în spatele acestui bărbat stă o poveste ce-l chinuie de fiecare dată, un trecut pe care dorește să-l îngroape cu orice preț, dar care iese la suprafață uneori și îi gestionează acțiunile.

O poveste gata să sfâșie orgoliul feminin, o luptă cu sinele și nu numai, un curaj prin care orice mijloc prin care să-ți atingi obiectivele piere. Iubirea lui Fred nu constituie cale de plecare, fiindcă dragostea a fost și va rămâne legătura cea mai intensă și mai profundă. Multe încercări, probleme la tot pasul, însă împreună, Nick și Fred învață ce înseamnă încrederea, iar lanțul dintre cei doi este destul de puternic să acopere trecutul dureros a lui Nick și să trăiască prezentul, căci ceea ce și-a dorit întotdeauna este mai aproape decât și-a imaginat…