Cu şi despre Peluza Albastră din Bistrița – ce vor tinerii de la tineri

"în Texte" by

Peluza Albastră este galeria destinată handbalului bistrițean, respectiv echipei actuale CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. În componența galeriei sunt câțiva tineri care doresc să ducă  faima acestui fenomen social-local și să readucă în tribune gloria de altă dată a echipei mari.

Î: Cand s-a născut „Peluza Albastră”?

R: Grupul „PELUZA ALBASTRĂ” a fost format acum patru ani şi are cincisprezece membri. Inițial, aceast grup a fost format pentru a susţine fotbalul local, dar nemaiavând o echipă locală cu tradiţie în oraş, am decis împreună cu ceilalţi membri ai peluzei să ne mutăm la handbal.

Î: Câţi sunt prezenți la meciuri, în galerie?

R: La meciurile de acasă suntem aproximativ 40 de persoane, iar în deplasări merge doar grupul PELUZA ALBASTRĂ.

Î: Cum a evoluat galeria în decursul anilor?

R: Galeria a evoluat mereu în bine. Fiind toți liceeni sau chiar mai tineri nu am avut experiență, la început a fost greu, însă din prima zi am avut dragostea pentru acest fenomen și asta ne-a ținut mereu uniți. Acum, după patru ani pot spune că am învățat multe, că ne descurcăm grozav și că progresăm fără încetare, căci tot timpul e loc de mai bine.

Î: Ce înseamna să fii în galeria Gloriei?

R: Înseamnă să fii dedicat trup şi suflet. Iar indiferent de ce se întâmplă, noi cântăm din suflet, susţinem echipa noastră de suflet. Nu contează care este scorul. Suntem alături de echipă şi la bine, şi la greu.

Î: De ce în galerie la handbal?

R: Vrem să susţinem acest proiect sportiv iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan şi de către antrenorul bistriţean Horaţiu Paşca pentru că este unul de viitor în care foarte mulţi bistriţeni cred şi pentru că CSG este unul dintre proiectele ambiţioase pe care Bistriţa le-a demarat în ultimii ani.

Î: Cine vă sprijină?

R: Avem o relaţie foarte bună cu conducerea clubului. Comunicăm aproape zilnic cu directorul sportiv, Viorel Paraschiv. Orice problemă avem legată de deplasări sau alte lucruri care au legatură cu galeria, apelăm la dânsul. Ne sprijină foarte mult. După fiecare meci vorbim cu el şi ne multumeşte, ne spune cât suntem de importanţi pentru echipă. Iar lucrul acesta ne motivează şi mai mult.

Î: Ce urmăriți, tu şi cei din galerie, prin ceea ce reprezentați?

R: Urmărim să promovăm cât mai mult orașul și echipa nostră locala de handbal feminin prin cântecele, steagurile și ritmurile noastre de tobă, dar și dragostea față de ale noastre simboluri. De asemenea, acest fenomen este unul social, e despre cum ar trebui să fie în orice comunitate, e despre prietenie.

Î: Ce ați dori mai mult de la suporterii GSG?

R: Majoritatea sunt suporteri de rezultat, vrem să dispară mentalitatea asta. Vrem să susțină echipa și când conducem și când suntem conduși, asta însemnă să fii cu adevărat acolo.

Î: Cum pot intra şi alte persoane în compania galeriei?

R: Oricine dorește să susțină echipa și ale noastre idealuri este bine primit. Trebuie doar sa vina la meciuri în sectorul B2 al Polivalentei. De asemenea, dacă au întrebări avem pagina de Facebook „Peluza Albastră”.

Î: Care este mesajul tău pentru cei care sunt iubitori de sport şi vor să-şi susțină echipa într-un mod ,,galericesc”?

R: Vă așteptăm la sală! O să vă bată inima în ritmurile noastre de tobă!

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns